Humanitarni koncert za pomoć Admiru

(S: NIKETIĆ)
(S: NIKETIĆ)

Bogat dvodnevni program u povodu 21. godišnjice djelovanja Nacionalne zajednice Bošnjaka u Istri najavljen je na konferenciji za novinare. O programu su novinare informirali Senad Pršić, predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre, predsjednik pulskog ogranka ove Zajednice Albert Makota te tajnica Mirela Čaušević.

Program započinje u petak, 3. lipnja u 19.30 sati u Domu hrvatskih branitelja predstavljanjem knjige "Kad te bajka sastavi a život rastavi" čije su autorice Ivana Šešo i Emina Pršić iz Zagreba, a kako je rekao Senad Pršić, ova knjiga ima podnaslov "Usklađivanje jezika ljubavi" te opisuje zamršenost odnosa iz perspektive dviju autorica, uz napomenu da to nije knjiga samo za žene. Nakon promocije, program će se nastaviti uz sevdalinke u izvedbi sjajne vokalne solistice Jasmine Makota i uz gitaru Amira Rešidovića. U subotu, 4. lipnja, u 19.30 sati na Forumu će se održati bogati kulturno-umjetnički program, a nositelj programa je KUD Preporod iz Zagreba, odnosno njegov ženski zbog Bulbuli, što znači slavuji, koji pod vodstvom Ismeta Kurtovića njeguje sevdalinku. Riječ je o multietničkom zboru, a karakterizira ga specifičan glazbeni izraz, gdje se posebno evidentira ljupka melodija sevdaha. Nastupit će i Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo Vodnjan, koji će se također predstaviti bogatim programom.

Pršić i Makota su napomenuli da su se priključili u akciju prikupljanja pomoći mladom Admiru Bešiću koji je obolio od teške bolesti. Humanitarni koncert za pomoć teško bolesnom 25-godišnjem Puljaninu Admiru Bešiću održat će se u petak u hotelu Pula, s početkom u 20 sati. Nastupit će Nisvet Miki Osmanović, Elvis Ibralić, Bošnjačko kulturno umjetničko društvo Vodnjan i drugi izvođači te Narcis Kahrimanović koji je i pokrenuo ovu inicijativu. Ulaznica košta simboličnih 20 kuna. Pomoći mogu i svi oni koji nisu u mogućnosti doći na koncert, uplatom donacije na: Bešić Sanela irfan, Fojbon 50, Pula 52100, broj računa 3214843032, Iban HR 6424070003214843032. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter