Humanitarni koncert za Centar za rehabilitaciju

Tedi Spalato (D. ŠTIFANIĆ)
Tedi Spalato (D. ŠTIFANIĆ)

Ovogodišnji humanitarni gala koncert "Božić u INK-u" održat će se 19. prosinca u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, a kako je najavio organizator koncerta, kolega novinar Daniel Sponza, nastupit će Tedi Spalato, klapa Motovun i Bruno Krajcar kao domaćin i voditelj.

Pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arenaturista, koji ove godine slavi svoju 40. obljetnicu postojanja, nastavlja se ovaj humanitarni projekt u pulskoj kazališnoj kući koji je započet lani nastupom Tomislava Bralića i klape Intrade te klape Pinguentum. Dok je lani prihod koncerta bio namijenjen za mladog stradalog Puljanina Dimitrija Kačinu Giovanninija, ove godine je Grad Pula preko svoje humanitarne mreže odlučio da prihod ide Centru za rehabilitaciju Veruda Pula, konkretno za opremanje senzorne sobe, odnosno sobe za senzornu integraciju.

- Želim da ovaj program postane tradicija, da se u sklopu toga koncerta svake godine predstavi jedna istarska klapa, odnosno da se daje manifestaciji istarski štih. Cijena ulaznica za parter je 80 kuna, a za balkon 60 kuna, kazao je organizator Daniel Sponza.

Tedi Spalato je splitski kantautor dalmatinske zabavne glazbe, skladatelj, instrumentalist, glazbeni producent i dobitnik Porina. Prepoznatljiv je po tihim dalmatinskim šansonama s intimnim poetskim tekstovima. Kritičari njegovu glazbu opisuju kao spretan spoj klasične dalmatinske pjesme, šansone, jazza i world music elemenata. Iza sebe ima nekoliko nastupa na domaćim i inozemnim festivalima zabavne glazbe, a najvjerniji je bio Splitskom festivalu, na kojem se pojavljuje od 1980-ih. Poznat je i po suradnji s mnogim eminentnim glazbenicima, među ostalima s Gibonnijem, Oliverom Dragojevićem, Meri Cetinić, Zoricom Kondžom, Ljupkom Dimitrovskom, Marijanom Banom i Tamarom Obrovac.

Višestruko je nagrađivan na festivalu šansone u Šibeniku, a dobitnik je i tri nagrade Porin.

U paru s Krajcarom Spalato je nastupio i prije dvije godine na manifestaciji Advent u Svetim Srcima. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter