Humanitarni koncert "Volim Istru" u subotu u Poreču

Humanitarci se okupljaju u Žatiki (Arhiva/M. MJILEVOJ)
Humanitarci se okupljaju u Žatiki (Arhiva/M. MJILEVOJ)

Porečka dvorana Žatika u subotu 1. prosinca u 17 sati ugostit će treću godinu za redom humanitarni koncert pod nazivom Volim Istru koji u predbožićnom ozračju povezuje glazbu, građane iz svih krajeva Istre i atmosferu zajedništva. Organizatori su pulska udruga Hitan slučaj za promicanje kulture i znanosti, te očuvanje hrvatske tradicijske baštine u suradnji sa Caritasom Porečke i pulske biskupije.

To je četvrta u nizu manifestacija "Volim Istru". Ovogodišnji koncert posvećen je 200. obljetnici rođenja biskupa Jurja Dobrile, preporoditelja koji je djelovao karitativno, osnivajući bratovštine i družbe i pomažući siromašnim studentima. Humanitarnom manifestacijom "Volim Istru" nastavit će se tradicija predstavljanja i njegovanja kulturne i tradicijske specifičnosti kroz sudjelovanje izvođača iz Istre, ali i drugih krajeva Hrvatske.

Na koncertu će nastupiti poznati glazbenici Vinko Coce, klapa Maslina, Lidija Percan, Zoran Tomaić, gitarist Domagoj Mišković, buzetska vokalna skupina Mali-veliki mikrofon, Serđo Valić, duo Magnolija, klapa Motovun, porečki zbor "Joakim Rakovac" pod ravnanjem Đeni Dekleva Radaković, pazinski zbor "Roženice" pod dirigentskom palicom Ines Kovačić Drndić i pjesnici.

Ovogodišnja akcija usmjerena je za pomoć palijativnoj skrbi Istarske županije koja brine za teško bolesne osobe u zadnjem stadiju života koje imaju potrebu za adekvatnom stalnom njegom izvan standardnih bolničkih ustanova. Palijativnu skrb provodi mobilni liječnički tim koji posjećuje i obilazi bolesnike na području cijele Istre, pruža im odgovarajuću pomoć, olakšava teškoće i boli, te pruža podršku njihovim obiteljima.

Prodaja ulaznica je u tijeku, a mogu se po cijeni od 30 kuna nabaviti u župama, te na dan koncerta na blagajni dvorane Žatika. Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter