Humanitarni koncert kluba Inner Wheel za cerebralce

S konferencije za novinare u pulskom TZ-u (N. LAZAREVIĆ)
S konferencije za novinare u pulskom TZ-u (N. LAZAREVIĆ)

Ususret 15. dobrotvornom koncertu koji u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova organizira Inner Wheel klub Pula, a odvijat će se u četvrtak u pulskom Domu hrvatskih branitelja, danas je u prostorijama pulske Turističke zajednice održana konferencija za novinare.

Istaknuto je da je cilj prikupiti donacije namijenjene Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za nabavu dizalice za spuštanje u more osoba s posebnim potrebama.

- Želimo upoznati javnost o održavanju dobrotvornog koncerta za pomoć potrebitima i pozvati ih da se priključe. Koncert je postao i prepoznat je kao kulturni događaj na kojem se među ostalim, promoviraju mladi glazbenici, škola i njihov rad, rekla je Irene Rigo, predsjednica IWC-a, predstavljajući potom rad kluba zadnjih godina. Profesorica "Ronjgova" Mariza Burić istaknula je pak da je veseli što već 15 godina organiziraju i sudjeluju u humanitarnom koncertu, kazavši da posjetitelje očekuje raznovrstan i kvalitetan program jer će, među ostalim, nastupiti nagrađeni učenici škole.

Dodala je da koncert ima još jedan cilj, a to je senzibilizacija učenika za osobe s posebnim potrebama te sudjelovanje u humanitarnom radu.

Predsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije Lorena Lazarić Stefanović kazala je da se radi zapravo o udruzi roditelja s djecom koja imaju cerebralnu paralizu, a cilj im je poboljšanje kvalitete života djece izvan institucija. Pored niza projekata, jedan od načina da to postignu je plivanje.

- Voda je izvrsni medij za osobe s cerebralnom paralizom. Zimi smo stoga u bazenu poliklinike Peharec, a ljeti koristimo blagodati mora, rekla je Lazarić Stefanović. Dodala je da su zadnjih godina stacionirani na Mornaru, jer je ulaz u more pogodan, no ipak će im dizalica dobro doći budući da neke članove moraju fizički dignuti i spustiti u more.

Koncert će početi u 20 sati, prihod je namijenjen Udruzi cerebralne paralize, a cijena ulaznice iznosi 30 kuna. Donacije se mogu uplatiti i putem žiro računa IWC PBZ, HR3723400091118004782, s naznakom "donacija Udruzi cerebralne paralize". (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter