Humanitarni koncert Josea Carrerasa i gostiju 23. srpnja

Jose' Carreras po treći put u pulskoj Areni
Jose' Carreras po treći put u pulskoj Areni

U organizaciji Meritum komunikacije & Art Hill te uz pokroviteljstvo Bine-Istra i partnera jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, José Carrerasa, u sklopu njegove posljednje svjetske turneje naslovljene "A Life In Music, Final World Tour" nastupit će u pulskoj Areni 23. srpnja u 21 sat. Cilj koncerta je prikupiti minimalno 500.000 kuna koji će biti donirani dječjem odjelu KBC-a Rijeka i Rehabilitacijskom centru Veruda u Puli. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Sezone 2014./2015. popularni tenor José Carreras proslavio je svoj senzacionalni povratak na pozornicu s naslovnom ulogom u novoj operi "El Juez" (Sudac). Ovacije, rasprodane predstave i recenzije o "povratku iz snova" označili su njegov povratak na pozornice nakon osam godina izbivanja. Carreras ponavlja svoj uspjeh u siječnju 2015., nastupajući u prestižnoj opernoj dvorani Mariinsky u ruskom St. Petersburgu. Uz vrsnu sopranisticu Martinu Zadro te isto tako vrsnu violončelisticu Anu Rucner i Riječki operni simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Davida Giméneza, proslavljeni umjetnik će izvesti prekrasne melodije, napjeve i mjuzikle – odnosno glazbu punu strasti.

U pulskom je amfiteatru Carreras dosad nastupio dvaput - u ljeto 1998. godine zajedno sa španjolskom sopranisticom Isabel Rey, te 2006. godine, kada mu je gošća bila albanska sopranistica Inva Mula. Nakon toga je Carreras nastupio s Tonyjem Cetinskim u Zagrebu 2007. na humanitarnom koncertu za Zakladu Ana Rukavina, te u istom gradu, dvije godine kasnije, u humanitarnoj akciji "Korak u život".

Vip ulaznice koštaju 875 kuna, parter 575 kuna, tribine 475, a stajaća mjesta 345 kuna. Ulaznice se mogu kupiti putem online sustava za prodaju ticketshop.hr i svikoncerti.eu te na prodajnim mjestima ticketshop.hr sustava: Atlas d.d., Tisak media centri, Tisak kiosk, Dallas music shops i Dancing Bear. Koncert su podržali gradovi Pula i Rijeka te Primorsko-goranska županija. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter