Humanitarni koncert fejsbukovaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz prvu godinu djelovanja Facebook grupa Rovinjski humanitarci, koju vode Cristina Benussi i Denise Kondic Bašic, priredila je veliki humanitarni koncert u Multimedijalnom centru. Od prodanih ulaznica i sponzorskih priloga aktivistkinje grupe ce nabaviti bonove za hranu i podijelit ih za Božic socijalno ugroženim obiteljima.

Na koncertu su inace nastupili Angela Poljak & Sanjin Banic, Gabi & Marjan (Nola), Deep Pression, Le Monde, Oliver Kovach, The Link 20, Shock Treatment i plesni centar Studio Pula. Uz glazbu je po obicaju grupe promovirana humanitarna nota druženja na društvenim mrežama.

U prvoj godini djelovanja Rovinjski humanitarci su ostvarili brojne dobrotvorne akcije. Po osnivanju prvo su se prikljucivali inicijativama slicnih grupa u Puli i Zagrebu, pa su tako pomagali Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motorickim smetnjama Goljak. Potom su i samostalno organizirali akcije za pomoc rovinjskom Klubu osoba s invaliditetom, Domu za odrasle "Domenico Pergolis" i Humanitarnoj udruzi za udomljenu djecu "Oaza".

Uz blagdan Sv. Eufemije organizirali su humanitarnu biciklijadu. Bili su i suorganizatori uspjelog dobrotvornog koncerta za teško bolesnog Jasmina Šabica. Uz promoviranje humanitarnog rada na Facebooku, clanice grupe su nastupale u emisijama lokalnih radija i televizije, nastojeci i na taj nacin potaknuti svoje sugradane na dobrotvoran rad. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter