Humanitarni golf turnir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan Ivan Jakovcic i predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Lora Vidovic potpisali su u ponedjeljak petogodišnji sporazum o suradnji, najavivši pritom prvi humanitarni golf turnir "On the Green with UNICEF" koji zajednicki organiziraju hotel Kempinski Adriatic i UNICEF.

Turnir ce se održati 11. lipnja na golf terenu kluba Kempinski hotela, a službeni domacin bit ce Toni Kukoc. Namjera je prikupiti sredstva za program prevencije nasilja u školama koji se provodi vec sedmu godinu u više od 260 škola širom Hrvatske. One škole koje su se ukljucile u program prepolovile su vršnjacko nasilje u ucionicama, na hodnicima ili igralištima.

Kako je pojasnila Vidovic, sredstva ce se prikupljati prodajom sponzorskih paketa u sklopu kojih pojedinci ili tvrtke zakupljuju svoje golf polje. Jakovcic ce takoder zaigrati golf, predstavljajuci županijski tim, a za svako polje treba uplatiti minimalno 10 tisuca kuna. Buduci da ce se turnir odigrati na terenu s 18 rupa, ocekuje se da ce se od "zakupa" prikupiti 180 tisuca kuna.

Najavljeni su i slicni turniri na podrucju Istre, a kako je receno, u Istarskoj županiji uspješno su zaživjeli gotovo svi UNICEF-ovi programi - od programa za humanizaciju rodilišta do onih namijenjenih roditeljima "Rastimo zajedno" te program "Stop nasilju medu djecom".


Podijeli: Facebook Twiter