Humanitarni finale za Kseniju Rajko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aukcijom slika, degustacijom vina i lutrijom u višnjanskoj kinodvorani ove ce subote kulminirati humanitarna akcija kojom se posljednjih tjedana skuplja novac za lijecenje 38-godišnje Ksenije Rajko, oboljele od rijetke bolesti ledne moždine.

Rajko je pred dvije godine operirana na Neurološkoj akademiji i institutu u Pekingu te se, dotad gotovo nepokretna, pocela služiti rukama i mogla sjesti u kolica. Druga operacija, nakon koje bi mogla ponovno stati na noge, zakazana je za pocetak studenog i ukupno košta 55 tisuca eura.

Subotnja humanitarna vecer pocinje u 19 sati. Kupnjom prigodne caše za 50 kuna posjetitelji ce moci kušati vina svih proizvodaca Višnjanštine - rijec je o uglednim etiketama Bernobic, Matic, Mileša, Misal, Peršuric, Poleis, Poletti, Prodan, Pulin, Radovan, Roxanich i Saint Hills.

Novcu od prodanih caša dodat ce se i prihod od prodaje njihovih butelja po podrumskim cijenama, prihod od aukcije slika i fotografija te lutrije za koju su predmete i usluge darovali brojni stanovnici Višnjana i okolice. Umjetnine su darovali Adrijana Šuran, Dražen i Ivo Puniš, Teo Mendica, Ester Diklic, galerija Agata iz Novigrada, Slavica Ezgeta, Jasenka Korlevic i Miroslav Grujcic Gilera.

"Ni od koga se ne traže tisuce kuna, vec da svojim dolaskom svatko dade mali doprinos za pomoc jednoj obitelji", naveo je vinar i predsjednik Opcinskog vijeca Peter Poletti, koji je s Marijom Peršuricem i Dianom Banko jucer najavio dogadaj.

Dosad je nizom pojedinacnih uplata te manjih i vecih akcija diljem Istre prikupljen znacajan, ali ne i citav iznos. Pomoc se može uplatiti na žiro-racun u Privrednoj banci Zagreb 2340009-3200363364. (M. DODIC)

Ksenija Rajko: Odlazim s velikom nadom

"Zahvalna sam i dirnuta svime što ljudi cine za mene, i što su na sve moguce nacine nastojali naci novac za moje lijecenje", rekla je jucer Ksenija Rajko u telefonskom razgovoru. U Peking odlazi 5. studenog u pratnji supruga, medicinske sestre i prevoditelja, a povratak je predviden 7. prosinca.

"Odlazim s velikom vjerom, jer doista postoji nada da bih nakon druge operacije mogla stati na noge. Naravno, nitko ne može sigurno znati što ce dalje biti. Kineski strucnjaci kažu da bi idealno bilo ponoviti zahvat svakih šest mjeseci.

Imaju i slucaj covjeka koji je nakon tri operacije prohodao, a na cetvrtu ce se vratiti da bi mogao i trcati. U svakom slucaju, zahvalna sam svima koji su uplatili novac, pogotovo u ovo doba krize, i pored mnogih akcija koje su u tijeku i za druge oboljele od teških bolesti", zakljucila je Rajko.


Podijeli: Facebook Twiter