Humanitarni božicni festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božicni festival u medulinskoj opcini ove je godine humanitaran karaktera jer sva sredstva od lutrije i prodaje raznih predmeta dobivaju 54 socijalno ugrožene obitelji u opcini i banjolska podrucna škola. Za obitelji ce se na punktovima u Premanturi (placa), Medulinu (bivši market u Bloku 11) i Banjolama (društveni dom) skupljati namirnice i higijenske potrepštine.

Idejni zacetnik festivala je Savjet mladih Opcine Medulin, a u organizaciju se ukljucila i udruga MedulinArt, Udruga mladih Banjola "Frašker", Studio Valeria te Mjesni odbor Medulin II. MedulinArt ce organizirati besplatne radionice izrade ukrasnih predmeta i ukrasa za bor za djecu i odrasle te izložbu u galeriji Loža i lutriju. Studio Valeria ce u Banjolama i Medulinu postaviti izložbu "Staklene bajke" s desetak predmeta izradenih pecenjem stakla, a umjetnine ce donirati za humanitarnu lutriju.

Festival pocinje u subotu na placi u Premanturi u podne, nastavlja se 19. i traje do 26. prosinca. U ponedjeljak i utorak su od 17 do 21 sat domacin festivala Banjole, u kojima ce se kititi bor, dijeliti darovi djeci, izložiti djecji radovi, pjevati božicne pjesme, plesati folklor, predstaviti mladi bendovi i održati kreativne radionice.

Ostale dane festival seli u Medulin, gdje ce se otvoriti izložbe fotografija, staklenih rukotvorina, umjetnickih predmeta, plesati zumba, break dance te uživati uz razne bendove i DJ-a. Docek Djeda Božicnjaka zakazan je za 24. prosinca u podne na medulinskoj placi, a dva dana kasnije u 18 sati nastupit ce crkveni zbor svete Agneze i klapa Škerac u crkvi Majke Božje od Zdravlja na placi. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter