Humanitarni bal pod maskama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni gradani odazvali su se na ovogodišnji svecani humanitarni bal pod maskama, koji je u subotu u hotelu Histria organizirao pulski Lions Club. Medu raznovrsnim maskama prevladavali su kostimi nadahnuti kreacijama iz vremena Habsburške Monarhije, koje je za ovu priliku dala izraditi Udruga poslovnih žena BPW, dok je sve nasmijala grupica odjevena u plave tute s natpisima CSI Croatia - Ekipa za ocepit.

O povijesnim gradskim kostimima Pule iz doba habsburgovaca bilo je rijeci tijekom predstavljanja projekta pod nazivom "Revalorizacijom kulturno-povijesne baštine do novih radnih mjesta", koji bi ujedno trebao obogatiti turisticku ponudu.

Od predsjednice BPW-a i Lions cluba Alide Perkov doznajemo da ce novac prikupljen od prodaje ulaznica, lutrije i prodaje masaka biti namijenjen nabavci kreveta za intenzivnu njegu te antidekubitalnih madraca za Neurologiju pulske Opce bolnice.

Prikupljeno je otprilike 25 tisuca kuna, što znaci da je cilj ispunjen, porucila je zadovoljno Perkov. Novac je prikupljen i zahvaljujuci Lions districtu Hrvatske, koji je donirao 10 tisuca kuna, Tehnomontu, od kojega su dobivene cetiri tisuce kuna, dok je Arenaturist drasticno spustio cijene kako bi što više sredstava organizatori mogli namijeniti bolesnicima. Osim toga, u akciju se ukljucilo i 30-ak sponzora i donatora.

Lions klub Pula osnovan je 1996. godine kao udruga gradana, a u sklopu medunarodne Lions udruge i Saveza udruge Lions klubova Hrvatske (District 126 Hrvatska /Croatia). Humanitarne akcije organiziraju redovito kako bi pomogli lokalnoj zajednici unutar koje djeluju.


Podijeli: Facebook Twiter