Humanitarna utrka "Za zdrav život"

Start biciklijade i utrke (M. RIMANIĆ)
Start biciklijade i utrke (M. RIMANIĆ)

Paolo Rigo ukupni je pobjednik 9. humanitarne utrke za bicikliste i atletičare "Za zdrav život" koju je minule nedjelje organiziralo Društva tjelesnih invalida Pazin. Njemu je ujedno pripao i prijelazni pehar društva.

Drugo mjesto u muškoj MTB konkurenciji osvojio je Sandi Bažon, a treće Dario Radmanović. U MTB konkurenciji za žene pobijedila je Natali Pilat, druga je bila Martina Krizmanić, a treća Sandra Martinović.

Sandi Bažon pobijedio je u MTB konkurenciji za juniore, iza njega je bio Marko Bertetić, a treći je kroz cilj prošao Noel Pilat.

U kategoriji cestovnog bicikla za muškarce pobijedio je Dean Glavnik, drugo je mjesto osvojio, Mladen Cukon, a treće Sebastian Nicoletti. U istoj konkurenciji za žene pobjednički je pehar pripao Antoneli Ferenčić.

Najmlađa sudionica bila je Josipa Rigo (9), a najstariji David Kolić (79). Utješna nagrada za najnesretnijeg sudionika pripala je Valteru Milohaniću, koji je pao s bicikla, ali na sreću bez posljedica.

Biciklisti su krenuli s Trga slobode u Pazinu, a prije toga goste su zabavljale zumba plesačice. Vozili su 40 kilometara dugom stazom Pazin - Sveti Petar u Šumi - Žminj - Gračišće - Pazin, s tim da je dionica Žminj - Gračišće, za one koji su to željeli, bila natjecateljska.

Osim DTI-ja, biciklijadu i utrku, uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, suorganizirali su MTB "Istra" Pazin i SD Tickeri iz Pazina. Sudionici, njih 70-tak, prije starta uplatili su kotizaciju od 30 kuna, a prikupljeni je novac darovan jednoj članici DTI-ja koja je ostala bez posla. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter