Humanitarna utakmica odvjetnika i Vatrenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jucerašnjoj presici najavljeno je odražavanje treceg Europskog nogometnog kupa za Odvjetnicke komore, ciji je domacin od 27. do 31. svibnja Rovinj. Kako je najavila Meri Vidulin iz Maistre, organizatora natjecanja, na nogometnim igralištima u Rovinju, Rovinjskom Selo, Balama, Kanfanaru i Žminju ogledat ce se 22 ekipe iz 13 europskih zemalja. Otvaranje prvenstava zakazano je za 28. svibanj u 19 sati na gradskom trgu.

Uz ovaj kup odigrat ce se humanitarna nogometna utakmica izmedu europskih odvjetnika i ekipe Vatrenih, koja je 1998. osvojila trece mjesto na Europskom prvenstvu. Sva prikupljena sredstva donirat ce se zakladi hrvatske nogometne reprezentacije «Vatreno srce», koja skrbi za humanitarnu pomoc socijalno i zdravstveno ugroženoj djeci.

Suorganizatori ovog dogadanja su Grad Rovinj, Valbruna Sport i tvrtka Top Congres Managment. Kako je naglasio dogradonacelnik Marino Budicin odigravanjem kupa i humenitarne utakmice promovirat ce se rekonstruirani nogometni tereni na Valbruni, koji ce docekati i našu nogometnu reprezentaciju koja ce se tu pripremati za odlucujucu kvalifikacijsku utakmicu s Ukrajinom. Tu ce se u lipnju održati i 17. Europski festival sportske rekreacije.

Milan Cupic iz Top Congras Managmenta je naglasio da se sa organizatorima Eurolawyersa, kako se službeno naziva ovaj kup, pregovaralo o domacinstvu Rovinja pune tri godine. Kada je njihova delegacije došla u Rovinj bili su oduševljena gradom, hotelima i sportskim objektima, pa je obecano, budu li se domacini iskazali, da ce se Rovinju ponuditi organizaciju Svjetskog nogometnog kupa Odvjetnickih komora 2112. godine.

Nikola Badovinac iz Advocat kluba Zagreb je dodao da se sa o našem domacinstvu pregovara od prošlog prvenstva u francuskom Sainte Maximeu. Buduci da je tamo domacin bio nekadašnji francuski as David Ginola, naši su odvjetnici zatražili od Hrvatskog nogometnog saveza da u Rovinju nastupe Vatreni. Prijedlog je prihvacen, pa ce u Rovinj nastupiti slavna reprezentacija prevodena kapetanom, Bobanom, Prosineckim, Ladicem, Asanovicem i Jurcevicem, koji ce u to vrijeme biti u Rovinju na pripremama s reprezentacijom. Utakmicu, za ciji ce se ulaz placati 30 kuna, pratit ce Hrvatska televizija i brojni novinari.

 


Podijeli: Facebook Twiter