Humanitarna rekreativna utrka "Za zdrav život"


Humanitarna rekreativna utrka "Za zdrav život" ove će se nedjelje jedanaesti put u povodu međunarodnog Dana osoba s invaliditetom i obljetnice osnutka Društva tjelesnih invalida Pazin održati u unutrašnjoj Istri.

Rekreativna se utrka ne održava samo za bicikliste, već i za rekreativne atletičare, a od ove godine i planinare odnosno pješake zahvaljujući angažmanu Planinarskog društva "Pazinka". Utrka starta s pazinskog Trga slobode u 10 sati za atletičare, dok će biciklisti i pješaci krenuti u 10.45 sati. Okupljanje je predviđeno pola sata prije starta, a kotizacija iznosi 30 kuna. Biciklistička trasa duga je 40 kilometara na relaciji Pazin - Sveti Petar u Šumi - Žminj - Gračišće - Pazin, dok je samo dionica od Žminja do Gračišća natjecateljska. Atletičarska trasa duga je 30 kilometara na relaciji Pazin - Sveti Petar u Šumi - Žminj - Lindarski Križ - Pazin.

Pješačka staza na relaciji Pazin - Rijavac - Beram - Gortanov Brijeg - hotel Lovac - Pazin duga je deset kilometara. Najbolji u pojedinim kategorijama bit će nagrađeni medaljama i darovima sponzora, a ukupni pobjednik osvojit će prijelazni pehar. Za sve sudionike osigurana je okrjepa tijekom utrke te ručak u hotelu Lovac gdje će se upriličiti dodjela nagrada.

Prikupljena sredstva namijenjena su zapošljavanju vozača za specijalno kombi vozilo, koji je dosad bio zaposlen putem javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kažu iz DTI-ja Pazin dodajući da je prijevoz od velikog značaja za udrugu. DTI organizira utrku u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina, a pokrovitelji su Istarska županija i Grad Pazin. (A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter