Humanitarna izložba za pomoć djeci žrtvama nasilja

Prodajna izložba u Puli je do 22. ožujka (B. P.)
Prodajna izložba u Puli je do 22. ožujka (B. P.)

Do 22. ožujka u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula, u galeriji Vincent iz Kastva (na drugom katu) može se razgledati humanitarna putujuća izložba umjetnika koja je organizirana u sklopu projekta Međunarodne humanitarne akcije "Umjetnošću protiv nasilja".

Izložba je svoje putovanje započela krajem siječnja u Zagrebu, nakon čega se preselila u Maribor te naposljetku došla i u Pulu, a trenutno su u tijeku razgovori o njenu gostovanju u Osijeku i Vukovaru, doznajemo od Nele Načinović iz Lions cluba Pula, a zatim će vjerojatno krenuti i put Italije.

Na izložbi humanitarnog karaktera 50-ak radova (slika i keramike) izložili su umjetnici Ante Živković Fošar, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač, Vera Antolić, Đuka Siroglavić, Katja Majer te Puljanke Loreta Buršić, Aleksandra Rotar i Sonja Milotić Šesto.

Kako je rekla Vesna Plavšić, članica Povjerenstva za borbu protiv mržnje i nasilja Povjerenstva district 126 Lions cluba, cilj ove izložbe je prikupiti sredstva za školovanje troje osnovnoškolaca, u dobi od 9 do 13 godina, s područja Puljštine, koji su žrtve nasilja u obitelji, ali i senzibilizirati javnost o ovom gorućem problemu, na čiju će se temu organizirati i okrugli stol.

Slike renomiranih autora stoje od tisuću kuna naviše, mogu se razgledati svakog dana od 9 do 16 sati, a za dodatne informacije javiti se gospođi Plavšić na broj 098/93 91 651.

U ovom humanitarnom projektu, osim Lions kluba Pula, sudjeluju i Lions klub iz Zagreba "Kontesa Nera", Maribora i Portoroža i Lions clubovi iz Osijeka i Vukovara. Partner projekta je Društvo Naša djeca iz Ližnjana, a zlatni sponzor Grad Pula. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter