Humanitarna biciklijada Memorijal Delzi Ladavac

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

U Troštima, nedaleko Pazina, održana je tradicionalna biciklijada Memorijal Delzi Ladavac. Ovo druženje biciklista održava se u spomen na vatrogasca Delzija Ladavca koji je 2003. poginuo na dužnosti u gašenju šumskog požara. U svom petnaestom izdanju biciklijada u Troština okupila je protekle subote 50-ak biciklista iz raznih krajeva Istre u dvije kategorije: brdskih biciklista rekreativaca i obiteljskih biciklista.

Brdski biciklisti vozili su trasom dugom 60 kilometara, a krenuli su iz Trošti prema Malom Ježenju, zatim su se popeli na Ježenjski križ odakle se prostire jedinstven pogled prema Tinjanu i njegovoj okolici. Odatle su se spustili prema Svetom Petru u Šumi da bi završili u Muncima na okrepi. Okrijepljeni su nastavili prema Glavici i nazad preko pruge za Ježenj, na povratku su uz Trošte nastavili do Velenovog briga gdje ih je u vinariji Anđelini također čekala okrepa. Nakon koje su se pokisli, ali dobro raspoloženi vratili u Trošte.

Sudionici obiteljske biciklijade, u kojoj su sudjelovali roditelji i djeca, iz Trošti su krenuli prema Žbrlinima, zatim prema Ježenju i naravno Muncima na okrepu nakon čega su se vratili u Trošte.

Iako je bicikliste veći dio puta pratila kišica, dobre volje i raspoloženja nije nedostajalo, a pogotovo je poraslo nakon objeda u Troštima za koji je poslužen grah. Druženje je nastavljeno uz glazbu DJ-a Pika koji je iz svoje bogate kolekcije LP ploča, za ovu prigodu izabrao legendarne generacijske hitove uglavnom iz 1970-tih godina. Stoga su se, nakon prijeđenih kilometara, biciklisti mogli opustiti uz glazbu koja podiže raspoloženje.

Biciklijada je bila humanitarnog karaktera, a kotizacija od 30 kuna namijenjena je obitelji pokojnog Ladavca, koji je i sam bio uspješan biciklist. Ovo ugodno i lijepo druženje biciklista organizirao je, u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Pazin, Bicikistički klub MTB Pazin na čelu s Eugenom Ujčićem, koji u suradnji s biciklistima iz cijele Istre njeguje sjećanje na Delzija Ladavca, koji je stradao u gašenju šumskog požara nedaleko trase kojom su vozili biciklisti. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter