Humanitarna akcija "Zajedno za Slavoniju"

S prikupljanja donacija na pulskoj tržnici
S prikupljanja donacija na pulskoj tržnici

Nakon tromjesečne stanke udruga Naš san njihov osmijeh vraća se aktivnostima usmjerenima stradalima u Slavoniji te se na poziv organizatora Damira Bubića iz Ližnjana priključuje akciji pod nazivom ''Zajedno za Slavoniju'.' Tijekom mjeseca rujna prikupljat će se tako razne donacije koje će se u nekoliko navrata poslati u Gunju i okolicu. Prikupljat će se namirnice poput ulja, mlijeka, šećera, brašna, tjestenina, soli, riže, palente, raznih konzerva, slatkiši, voće i povrće, zatim higijenska sredstva (šamponi, gelovi za tuširanje, sapuni, paste za zube, sredstva za čišćenje, higijenski ulošci...) te školski pribor (bilježnice, torbe, pernice, tempere, ravnala, šiljila, pastele, šestar, olovke, vodene bojice, likovne mape...).

Prikupljat će se i odjeća i obuća, neovisno o spolu, za dob do 15 godina. Donirati se mogu i financijska sredstva i to na račun udruge Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh, OIB: 55449734134, Societe Generale - Splitska banka d.d., IBAN: HR98 2330 0031 1004 3839 8 s napomenom ''Zajedno za Slavoniju''.

U svibnju ove godine bili smo svjedoci prirodne katastrofe koja je zadesila našu regiju te dijelove naše države čije su posljedice pogodile sve nas koji smo pratili patnje naših sugrađana preko malih ekrana. Sukladno našim ciljevima i djelatnostima, poput mnogih organizacija, pravnih i fizičkih osoba, poduzeli smo sve mjere kako bismo pokrenuli prikupljanje donacija i poslali ih na razne načine u Slavoniju i u BIH, vele iz udruge Naš san njihov osmijeh te dodaju kako su njihovi volonteri iz Pule, Rovinja i Novigrada probdjeli mnoge noći i bili aktivni preko cijelog dana te otvorili vrata skladišta da bi prikupili što veću količinu donacija u obliku namirnica, higijenskih sredstava, lijekova i ostalih potrepština. U par dana prikupljanja sakupljeno je tako nekoliko tona hrane koju su na razne načine poslane u Slavoniju te u Maglaj u BIH.

Skladište otvoreno svakog četvrtka

Donacije se mogu donijeti u skladište udruge na adresi Mutilska 44 i to svakog četvrtka u rujnu (4., 11., 18. i 25. rujna) u vremenskom razdoblju od 17 do 20 sati. Podrobnije informacije mogu se dobiti na broju telefona 092 169 5425 (Damir) ili 099 308 3750 (Igor) ili  web stranici udruge www.nsno.hr te putem društvene mreže facebook na profilu Naš san njihov osmijeh, kao i u facebook grupi Zajedno za Slavoniju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter