Humanitarna akcija "Svi za Valeta"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska mladost aktivirala je kompletnu javnost u prikupljanju pomoci Valentinu Vulicu - Valetu, 16-godišnjem Puljaninu kojem je nedavno iznenada pukla arterija u mozgu. I sada se nalazi u komi u pulskoj bolnici gdje lijecnici cekaju da mu se stanje stabilizirala kako bi ga mogli prevesti u Zagreb na operaciju.

Iako se pulski srednjoškolac, polaznik Strukovne škole i aktivni judaš pulskog kluba Pulafit, nalazi u induciranoj komi i u kriticnom stanju, njegovi prijatelji, koji su pokrenuli cijelu pulsku javnost, optimisticno vjeruju u njegovo budenje i kasnije ozdravljenje, za što ce trebati skupocjeno lijecenje.

Stoga su, kako kažu, odlucili pomoci obitelji Vulic, a u prikupljanje pomoci angažirali su prakticki cijelu Hrvatsku, odnosno mlade iz Pule, Labina, Vukovara, Virovitice, Rijeke, Zagreba, te Bosne i Hercegovine.

Vec krajem proteklog tjedna pulski srednjoškolci organizirali su štand na Narodnom trgu gdje su prikupili preko 20 tisuca kuna, priloge su prikupljali i po školama, a proteklih dana po crkvama se održavaju mise za Valentina, dok se oglasi o humanitarnoj akciji vrte u eterima mnogih hrvatskih radio postaja.

U kratkom roku osnovane su dvije grupe podrške na Facebooku s gotovo 4,5 tisuce clanova. Prema najavama, njegovi ce prijatelji uskoro organizirati i malonogometnu manifestaciju u Domu sportova Mate Parlov, a u akciju su se prikljucili i pulski Facebook humanitarci.

Svi koji se žele pridružiti u podršci i humanitarnoj akciji mogu to uciniti uplatom dobrovoljnih priloga na broj žiro racuna 250009-3103098934 u Hypo banci na ime oca djecaka Ilije Vulica. Ukoliko se uplata obavlja putem internet bankarstva potrebno je u rubriku model upisati 99, a kao svrhu uplate navesti "humanitarna pomoc za Valentina".


Podijeli: Facebook Twiter