Humanitarna akcija "BrekFest" udruge Snoopy


Idući petak i subotu, 22. i 23. siječnja, održat će se manifestacija "BrekFest" - dva dana humanitarnog djelovanja za pomoć Udruzi za zaštitu životinja "Snoopy". Prvi dan, u petak, u Rock klubu Uljanik održat će se plesnjak s početkom u 21 sat. Nastupit će Arboretum kolektiv, Teddy Lee, PulaP Reggae Station, Brada Selecta i Junior Tee, a minimalna donacija za ulazak iznosi 15 kuna.

U subotu će se s početkom u 17 sati u Dnevnom boravku Rojca održati druženje s volonterima Udruge te su na druženje pozvani svi koji su u mogućnosti donirati hranu za ljubimce, deke, plahte, ručnike, posude, povodce, uzice, igračke, odnosno sve što  bi moglo pomoći udruzi u njihovom djelovanju. Posebno se pozivaju svi oni koji bi htjeli postati volonteri Udruge da dođu i informiraju se o tome kod volonterki udruge.

Inače, ova udruga trenutno skrbi za stotinjak pasa te im je pomoć u tome neophodna. Uz 60-ak "svojih" pasa o kojima brinu, nedavno su svoja vrata otvorili i zlostavljanim psima iz romskih naselja u Međimurju o kojima trenutno skrbe četiri vrijedne volonterke. Psi spašeni iz romskih naselja pate, kako doznajemo, od kožnih bolesti i crijevnih virusa te im je potrebna intenzivna veterinarska skrb da bi se oporavili. Također, potrebno im je izgraditi nove boxeve za smještaj, osigurati hranu, serume i vitamine koji su im potrebni za oporavak te pokriti troškove veterinara. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter