Humanitarka za jedriličarku: Vjetrom do Norveške

Rene Starić (arhiva)
Rene Starić (arhiva)

Jedriličarski klub Clivo (CSC) pokrenuo je dobrotvornu akciju "Dobrim vjetrom do Norveške" da bi prikupio sredstva potrebna za odlazak njihove jedriličarke Rene Starić na Europsko prvenstvo u norveškom Mossu, koje počinje 27. srpnja.

Aida Šehić iz CSC-a rekla je da je klub u teškoj financijskoj situaciji jer trenutno ne dobiva nikakvu pomoć od nadležnih institucija pa nije u mogućnosti u potpunosti financirati nastupe jedriličara na natjecanjima. Stoga su pokrenuli akciju čiji je cilj prikupiti sredstva za nastup Rene Starić na EP u klasi Laser 4.7.

- Do željene destinacije dijeli nas 2.500 kilometara, i to tamo i natrag, dakle ukupno pet tisuća km. Želja nam je prikupiti sredstva u visini od 25 tisuća kuna na način da građani doniranim novcem zapravo kupuju kilometre koje moramo prijeći. Vrijednost jednog kilometra, odnosno minimalna donacija iznosi 5 kuna, rekla je Šehić.

Kao zahvalu za pomoć svaki donator(ica) dobit će na poklon CSC Team narukvicu, koju je izradila modna dizajnerica Ivana Tomić. - Riječ je o jednostavnim narukvicama od špage, simboličnoj zahvali donatorima, rekla je kratko Tomić.

Uplate se mogu obaviti na broj računa (obavezno naglasiti kućnu adresu): HR 872402006-1500032846 (Erste&Steiermarkische bank) ili osobno uručiti treneru Dariju Klibi dolaskom do kluba u vrijeme treninga, odnosno po dogovoru.

Tijek akcije može se pratiti na web-stranici kluba (www.clivosailingclub.com) i društvenim mrežama Facebook i Twitter. Akcija završava 12. srpnja, pred put u Norvešku, kada će se objaviti završni rezultat prikupljenih donacija. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter