Humani Umažani: Melissi i Andrei 35 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanost na djelu. Tako se ukratko može nazvati jučerašnja primopredaja donacija, upriličena u umaškoj gradskoj palači, potrebitim mladim ljudima kojima je pomoć prijeko potrebna za daljnje liječenje. Nakon dvije uspješne humanitarne akcije Melissi Končar uručeno je ukupno 28 tisuća kuna, a malom Andrei Bosdachinu 7.500 kuna.

Novac je prikupljen ljetos na uspješnoj pučkoj fešti Puntanela Fest u organizaciji mjesnih odbora Punta i Komunela, koji su uspjeli za svoje sugrađane "zaraditi" čak 40.500 kuna. Od toga su Melissi namijenili 20.500 kuna, a s ostatkom novca kupili su automatski mobilni defibrilator. Ovaj korisni uređaj, kako je naglasio čelnik MO-a Punta Floriano Brenčić, uručit će ove subote na poluvremenu rukometne utakmice, jer će tijekom zime biti smješten upravo u ambulanti školske sportske dvorane. Ljeti će defibrilator biti na javnim manifestacijama na kojima se okuplja velik broj ljudi. Brenčić je istaknuo da cijena tog aparata uključuje i edukaciju za pet osoba, što će biti vrlo korisno.

Ostala sredstva prikupljena su u svibnju na bajkerskom susretu lokalnog moto klub Staaari rokeri, koji su u dvije večeri prodajom ulaznica zbog lošeg vremena uspjeli nakon podmirenja svih troškova prikupiti tek 15 tisuća kuna, što je značajno manje nego proteklih godina. Taj su novac, istaknuo je predsjednik Staaarih rokera Renato Radin, odlučili po pola podijeliti Melissi i Andrei. (T. K,)


Podijeli: Facebook Twiter