Humane zvijezde odigrale 110. utakmicu u Umagu

Poljski redatelj Martin Rath prima nagradu za svoj film 'Arena', najbolji u kategoriji kratkih filmova (M. ANGELINI)
Poljski redatelj Martin Rath prima nagradu za svoj film 'Arena', najbolji u kategoriji kratkih filmova (M. ANGELINI)

Brojni nekadašnji nogometaši i osobe iz javnog života još jednom su pokazali svoju humanost. Okupljeni u Udrugu „Humane zvijezde Hrvatske“ već 14 godina na svoj način daju velik doprinos organiziranju humanitarnih akcija i ublažavanju zdravstvenih i obiteljskih tegoba, naročito najmlađih.

Okupio ih zajednički cilj

S tim su se ciljem okupili i u Umagu, gdje je nogometna ekipa Humanih zvijezda, na igralištu umaške Moele, odigrala svoju 110.  desetu utakmicu privukavši velik broj građana. Udrugu je predstavio nekadašnji nogometaš Branko Tušek, predvodeći ekipu u kojoj su bile nekadašnje nogometne zvijezde Ladić, Vlaović, Bule, Bićanić, Živković, Šarić, Panadić, Stanić i drugi. Pridružio im se i stalni član, pjevač Amir Kazić Leo. S druge strane ekipa nekadašnjih nogometaša Moele, Umaga, ali i drugih istarskih klubova Lisjak, Bonaca, Šuran, Pindrić, Jandrlić, Škoda, Kukučka, Žiković, Radić… Početni udarac izvela je naša estradna zvijezda Nina Badrić koja je sinoć imala koncert na umaškom Trgu slobode.

Pomogli su i posjetitelji

Za uspomenu na ovaj susret Goran Vlaović darovao joj je dres ekipe Humane zvijezde. Na drugoj strani pjevač Leo darovao je lopte domaćinima za njihovu školu nogometa. Svi su oni zajednički sudjelovali u velikoj humanitarnoj akciji s ciljem nabavke novog radiološkog uređaja za Dom zdravlja u Umagu. Šteta je što nisu iz objektivnih razloga došli mnogi najavljeni, ne samo nogometaši. Posjetitelji su novčanim prilogom pomogli akciju. Humanitarnu akciju organizirali su Turistička zajednica i Grad Umag u okviru ovomjesečne manifestacije "Umag u maju". (Napisao i snimio Luka JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter