Hum. akcija: Pun kufer prijateljstva za Hrvoja


U sklopu fešte Sv. Martina u Vrsaru je, na poticaj Društva Naša djeca Grada Vinkovaca i Saveza društava Naša djeca Hrvatske održana je humanitarna akcija Pun kofer prijateljstva.

Organizatori ovom akcijom svakom djetetu s poplavljenih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji nastoje osigurati kufer s osnovnim stvarima za svaku priliku. Budući da se mnoga od te djece s obiteljima neće još neko vrijeme moći vratiti kući, a u međuvremenu će, nažalost, morati mijenjati adrese na kojima će boraviti, želi im se olakšati život do povratka svojim domovima.

Kako bi se barem donekle pomoglo toj djeci, vrsarske udruge su na fešti Sv. Martina pripremile jela koja su prodavala po promotivnoj cijeni od 20 kuna po obroku. Pokrovitelj akcije bila je Općina Vrsar, koja je osigurala sve potrebne namirnice za pripremu hrane, a sav prohod od prodanih jela uplaćen je humanitarnoj akciji Pun kofer prijateljstva.

U akciji su sudjelovali Društvo Naša djeca Vrsar, Dječji vrtić Tići, ženski zbor Mendule, udruga mladih Neverini, Nogometni klub Montraker te ronilački klub Ugor i Baraj. Oni su prikupili 3.160 kuna, a tim su novcem opremljena dva kufera ispunjena potrepštinama za osobnu higijenu, dječjom odjećom i obućom, te knjigama i igrana. Kuferi su isporučeni Društvu Naša djeca Grada Vinkovaca.

Akcija se nastavlja i 23. studenoga u 11 sati kada Društvo Naša djeca Poreč poziva građane u Sportsku dvoranu Veli Jože na program pod nazivom Imaš pravo imati pravo, kojim će obilježiti Dan konvencije o pravima djeteta. U programu sudjeluju djeca polaznici radionica DND-a Poreč i mladi udruge USB. Na ovaj se način poziva građane da se svojim donacijama uključe u humanitarnu akciju Pun kofer prijateljstva, kojom se novim stvarima nastoji opremiti djecu s poplavljenog područja Gunje.

DND Poreč je već s Dječjim vrtićem u Višnjanu opremio dvoje djece, a budući da sva djeca nisu dobila svoje kofere prijateljstva, DND Poreč nastavlja s akcijom pod motom-razveselimo djecu, koja još uvijek žive u kontejnerskom naselju i kojima će život, na žalost, još dugo biti u koferu. Ovaj kofer prijateljstva sprema se za 12 godišnjeg Hrvoja, koji nosi odjeću veličine 164, a obuću 39.

Kufer bi trebao sadržavati: četkicu i pastu za zube, gel za tuširanje, šampon za kosu, dezodorans, kremu za lice i ruke, grickalice, mali i veliki ručnik, četvero gaćica, četiri para čarapa (dva sokni i dva dokoljenica, četiri potkošulje, četiri majice kratkih rukava, dvije majice dugih rukava, jednu majicu s kapuljačom, hlače, trenirku, obuću, kućne papuče, tenisice, kupaće gaćice i gumene čizmice. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter