Huliganima zatvor, a ne opomene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Huligani koji ce biti uhvaceni u ponavljanju izgreda na stadionima više nece biti prekršajno gonjeni, vec ce ici u zatvor.

Ovo je najbitnija novina u nacrtu izmjena Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima, cije je skoro predstavljanje javnosti najavio ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

- Nasilje na utakmicama sve je cešca pojava i policajci nisu dovoljno zašticeni postojecim zakonima. Tu bih naglasak stavio na takozvani zakon o navijacima, ciji cemo novi prijedlog iznijeti ovaj tjedan. Izgrednici ce biti strože kažnjavani, izjavio je Karamarko i ponovio da nije problem u opremljenosti hrvatskih policajaca, vec u zakonskim rješenjima.

Prema ministrovim rijecima, najveci je problem to što se napadi na policajce cesto kvalificiraju kao prekršaji, a ne kazneno.

- Zaštitit cemo naše ljude. Izgrednici koji ponavljaju svoja djela bit ce vjerojatno kažnjavani zatvorskom kaznom, a ne opomenama i ukorima pred sucima za prekršaje. Takav ce barem biti naš prijedlog, pojasnio je Karamarko.

Izrazio je zadovoljstvo izricanjem maksimalne zatvorske kazne Krešimiru Dužnovicu, pljackašu banke u Sesvetama koji je ubio policajca Ivana Grbavca.

- Zadovoljni smo, pravda je zadovoljena, ali život mladog policajca nitko nece vratiti, rekao je Karamarko.

Nije problem u opremljenosti hrvatskih policajaca, vec u zakonskim rješenjima, podsjeca Karamarko.


Podijeli: Facebook Twiter