Huliganima "stroga" kazna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski Prekršajni sud kaznio je 23 navijaca, u dobi od 19 do 36 godina, zabranom prisustva utakmicama u trajanju od osam dana, u redovnom prekršajnom postupku zbog sukoba protekle subote u Puli prije pocetka nogometne utakmice izmedu Istre 1961 i Rijeke.

Prekršajno je kažnjeno osam pripadnika pulskih Demona i 15 pripadnika rijecke Armade.

Naime, navijaci su se potukli prvo u 15 sati u Gajevoj ulici, kada je skupina pripadnika Armade napala Demone, a potom su se ponovno sukobili u Ulici Veruda i na Sisplacu, neposredno pred pocetak utakmice, u 15.15 sati.

U sukob se ubrzo umiješala pulska policija i privela 23 osobe, dok je jedan 21-godišnjak iz redova Demona hospitaliziran s lakšim ozljedama u pulskoj bolnici.

Nakon utakmice je evidentiran i treci sukob, odnosno pokušaj, kada su u Tršcanskoj ulici pripadnici Demona pokušali kamenovati kolonu vozila Armade, no sprijeceni su buduci da je kolonu pratila policija.

Podsjetimo, policija je brzom reakcijom prije pocetka utakmice sprijecila sukob vecih razmjera. Na utakmici je bilo oko 2.500 gledatelja, od kojih više od 400 gostujucih navijaca. Prošla je bez incidenata, a od gledatelja doznajemo da je stadion bio pun policajaca, te da su Armadini navijaci mogli navijati za svoj klub iz kaveza na stadionu.

Po završetku utakmice policajci su ispratili navijace izvan stadiona radi izbjegavanja sukoba, a pratili su i kolonu automobila rijeckih oznaka na izlasku iz grada.


Podijeli: Facebook Twiter