HUiU poziva umjetnike u svoje redove


Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika iz Pule objavilo je natječaj za prijem novih članova. Natječaj je otvoren do 21. ožujka.

Uvjeti natječaja mogu se saznati na njihovoj internetskoj stranici (www.huiu.hr/), a kandidati su dužni za prijam u članstvo HUIU-a podnijeti ispunjenu Prijavnicu s dokumentacijom o javnom umjetničkom djelovanju, dostaviti radove i ostale priloge koji su propisani za područja djelovanja HUIU-a, kao i potvrdu o uplati kotizacije za troškove organiziranja natječaja u iznosu od 50 kuna.

Kandidati tako moraju poslati točno utvrđen broj radova za svako od 12 područja umjetničkog djelovanja HUiU-a, a to su grafički dizajn i vizualne komunikacije; fotografija; produkt dizajn/industrijski dizajn/ 3d modeliranje; zatim kazališna i filmska umjetnost; filmska i video produkcija; oblikovanje igračaka i lutaka; oblikovanje odijevanja; tekstilno stvaralaštvo; keramika, porculan, staklo, kovine i umjetnički nakit; primijenjeno slikarstvo / kiparstvo; ilustracija, karikatura, strip i animirani film te multimedijalno/intermedijsko stvaralaštvo.

Članstvom u HUIU-u stječe se, između ostalog, pravo na porezne olakšice sukladno članku 22. Zakona o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, kao i pravo sudjelovanja na natječajima koji zahtijevaju članstvo u strukovnoj udruzi.

Prijavnica s potrebnom dokumentacijom i radovima može se dostaviti putem pošte na adresu: Galerija HUIU, Zagrebačka 27, 52100 Pula, s napomenom za "Natječaj za prijem u HUIU", ili osobno radnim danom u prostor galerije HUIU od 1. do 21. ožujka, od 10 do 12 sati ili od 18 do 20 sati. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter