Hugh Laurie s bendom u srpnju na Šalati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski glumac Hugh Laurie, koji se proslavio ulogom ciničnog liječnika u televizijskom serijalu Dr. House, nastupit će u sklopu europske turneje s grupom The Copper Bottom Band 15. srpnja na zagrebačkoj Šalati, potvrdili su danas organizatori tog koncerta, Dallas Records i agencija Mars koncerti.

Laurie će na zagrebačkom koncertu promovirati svoj drugi album "Didn’t It Rain", na kojem je zvuk 'mardi grasa' i New Orleansa s prvog zamijenio južnjačkim bluesom i tangom. Album donosi obrade slavnih blues skladbi, među ostalima i pjesme pionira bluesa kao što su W. C. Handy ("St Louis Blues") i Jelly Roll Morton ("I Hate A Man Like You"), te pop i rock glazbenika kao što su Dr. John ("Wild Honey") i Alan Price iz grupe "Animals" ("Changes").

"Odlučio sam da ću krenuti dalje i dublje u šumu američke glazbe koja me je oduševljavala već kao dijete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i glazba i ljudi s kojima sam imao čast raditi na novom albumu", rekao je Laurie o albumu, na kojem se kao posebni gost pojavljuje i Grammyjem nagrađeni blueser Taj Mahal, koji pjeva obradu američkog jazz glazbenika Little Brother Montgomeryja "Vicksburg Blues".

Glumac, poznat i po ulogama u serijama "Crna Guja" i "Jeeves & Wooster", svira više instrumenata, od klavira i gitare do bubnjeva i saksofona, a svoj glazbeni talent nerijetko je pokazivao i u filmskim ulogama. Prvi album "Let Them Talk" objavio je 2011., polučivši uspjeh na svjetskim blues ljestvicama te među glazbenim kritičarima i publikom.

Njegov drugi album producirao je ponovno Joe Henry, višestruki dobitnik nagrade Grammy. Snimao ga je u losangeleskom studiju Ocean Way Studio s glazbenicima iz prateće grupe The Copper Bottom Band, a pridružili su im se i gvatemalska kantautorica Gaby Moreno te soul pjevač Jean McClain.

Prije gotovo godinu dana Laurie je oduševio publiku na ljubljanskim Križankama, a velik broj posjetitelja tog koncerta došao je iz Hrvatske. Ulaznice za zagrebački koncert počinju se prodavati od 28. ožujka, po cijeni između 210 i 450 kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter