Huffington Post: Posjetite Istru u listopadu

Stancija Meneghetti (arhiva N. LAZAREVIĆ)
Stancija Meneghetti (arhiva N. LAZAREVIĆ)

Svjetski poznati vinski dvojac Mike DeSimone i Jeff Jenssen, poznatiji kao World Wine Guys, ove su godine, u organizaciji ureda Istarske županije u New Yorku i Turističke zajednice Istarske županije, bili gosti na 24. Vegeta Croatia Openu u Umagu, a članak o njihovu posjetu ovih je dana objavljen u poznatom američkom portalu Huffington Postu gdje hvale istarske spomenike kulture, povijest, gastronomiju i vina.

Ovi će američki novinari objaviti i članak u časopisu Wine Enthusiast. Za svog trećeg posjeta Istri DeSimone i Jenssen imali su priliku svjedočiti koliko se razvila vinska i gastronomska ponuda Istre.

Članak pod naslovom Inspired by Istria: Visiting Croatian Wine Country (Inspirirani Istrom: u posjetu hrvatskoj vinskoj regiji) uz ćakulu s vinarom Ivicom Matoševićem i s čašom malvazije pričaju priču o Poluotoku.

- Istra je okružena vodom tako da ne čudi da hrana iz mora vlada u njihovoj kuhinji, a goste posebno iznenađuje domaća tjestenina u svim veličinama i oblicima. Oni koji su prvi put u Istri iznenadit će se i kvalitetom lokalnog vina, posebno istarske malvazije i terana, pišu američki novinari koji od vinarskih podruma u Istri svojim čitateljima preporučuju onaj Ivice Matoševića, Brune Trapana, Kabole, Kozlovića, Saints Hillsa i Roxanicha.

Ističu da je njima omiljeni mjesec za putovanje u Istru upravo listopad kada se nakon berbe u vinarijama proizvodi novo vino. Od restorana preporučuju posjet restoranu Peperoni u Poreču, Bodulka u Šišanu te Wine Vault u rovinjskom hotelu Monte Mulini, dok od hotela predlažu Istraturistov Melia Coral u Umagu, San Rocco u Brtonigli i Villu Meneghetti.

Istru već duže vrijeme posjećuju američki turistički novinari, gastronomski i vinski kritičari, pa i vrhunski chefovi koji svoje dojmove objavljuju u raznim časopisima, novinama, na blogovima ili portalima. Nova studijska putovanja novinara u organizaciji istarskog TZ-a trajat će čitave jeseni. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter