HTZ: Završava era Nike Bulića?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na natječaj za izbor čelnog čovjeka nacionalne turističke organizacije - Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prijavilo se 14 kandidata, a kako neslužbeno saznajemo među njima ima i Istrana.

Ipak, u Ministarstvu turizma čiji je čelni čovjek ministar Veljko Ostojić, ne odaju imena kandidata koji su se prijavili na natječaj koji se željno iščekivao čitave godine te je konačno raspisan krajem kolovoza. Sve će se saznati u utorak, priopćuju iz Ministarstva turizma kada će se održati sjednica Turističkog vijeća.

U međuvremenu tročlano će povjerenstvo koje uz Ostojića čine čelni čovjek umaškog Istraturista Željko Kukurin te Vlado Lučić iz tvrtke Adriatic Luxury Hotels (ALH) uputiti svoj prijedlog Vijeću, ako to već nije učinilo.

Ipak, bez obzira što imena prijavljenih na ovu javnu funkciju ne žele obznaniti, priče koje kolaju u turističkom sektoru ne mogu zaustaviti. Svi nagađaju tko bi mogao biti novi direktor iako to nitko sa sigurnošću ne zna jer će se prijedlog povjerenstva obznaniti tek na turističkom vijeću.

Ipak, govori se da na čelnu poziciju više neće biti izabran Dubrovčanin Niko Bulić, koji je na toj funkciji već 12 godina i koji je jedini javno obznanio svoju kandidaturu.

Glavni razlog, kako se može čuti iz povjerljivih izvora, je taj da HTZ-u treba svježa krv za nove zadatke koji su od ove godine postavljeni pred njega. Govori se da je najidealnija kandidatkinja direktorica londonskog predstavništva HTZ-a Meri Matešić.

Da podsjetimo, direktor ureda bira se na neodređeno vrijeme iako svake godine mora Turističkom vijeću podnositi izvješće o ostvarenju programa rada i financijskom poslovanju HTZ-a. Ukoliko Turističko vijeće ne usvoji izvješće, odlučuje se o tome hoće li direktoru biti produljen mandat. (B. BAN)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter