HTZ-ov poziv za djelatnike godine u turizmu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do kraja kolovoza primat će kandidature za djelatnike ove godine u turizmu u 24 kategorije u sklopu svoje tradicionalne akcije "Čovjek ključ uspjeha u turizmu".

Za to 'kandidiranje' HTZ je danas objavio javni poziv na svojim web stranicama napominjući da za to godišnje strukovno priznanje kandidate mogu predlagati strukovne udruge, udruženja, tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, ministarstva i turističke zajednice županija, i to isključivo putem elektroničke pošte.

Djelatnici ove godine u turizmu traže se u 24 kategorije, organizator putovanja, agencijski djelatnik, djelatnik prodaje i marketinga u turizmu, turistički animator, vodič, recepcijski djelatnik, konobar, kuhar, hotelski domaćin/ca, privatni iznajmljivač, domaćin turističkog seljačkog domaćinstva, carinik, policajac, inspektor, djelatnik u pomorskom prijevozu te zračnom prijevozu, vozač, taksist, prodavač, hortikulturni djelatnik, čistač, spasilac na plažama i bazenima, djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima i u sustavu turističkih zajednica.

Iz Glavnog ureda HTZ-a ističu i da će ove godine prvi put dodijeliti i posebno priznanje za životno djelo u turizmu umirovljenicima-dugogodišnjim djelatnicima u turizmu koji su profesionalnim odnosom prema gostu i radnim doprinosom postali uzor kolegama u svojoj radnoj sredini, a za što također primaju kandidature do kraja kolovoza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter