HTZ objavio dodatna pojašnjenja oko prijave gostiju

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma pripremila je pregled učestalih upita, odnosno tumačenja važećeg Zakona o boravišnoj pristojbi i vezanih provedbenih propisa s obzirom da je s početkom godine uvela novi sustav prijave gostiju eVisitor.

- Tijekom dosadašnjeg korištenja sustava eVisitor uočena su određena različita tumačenja, odnosno različite primjene propisa u praksi. Upravo je zbog toga navedeni dokument sadrži dodatna tumačenja postojećih pojmova predmetnih propisa uz detaljna pojašnjenja vezana uz plaćanje boravišne pristojbe i obveze prijave turista. Dokument je dostavljen i sustavu turističkih zajednica s ciljem maksimalnog uklanjanja određenih nedoumica u tumačenju odredbi te s ciljem osiguravanja unificiranog i jednoznačnog postupanja svih turističkih zajednica u odnosu na poslove prijave i odjave turista te vođenja popisa turista, priopćuju iz HTZ-a.

- Ovo je prva godina primjene sustava eVisitor i upravo zbog toga našem sustavu i krajnjim korisnicima želimo dati maksimalnu podršku u primjeni sustava u praksi. U skladu s navedenim, te s obzirom na pojačani turistički promet koji se očekuje u narednim danima, organizirali smo i posebna dežurstva tijekom nadolazećih uskršnjih blagdana u sklopu kojih će naša služba informatičara biti konstantno na raspolaganju za dodatna pojašnjenja i upute, izjavio je direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.

Ovaj se dokument, kao i detaljan sustav podrške za sve subjekte i korisnike sustava, nalazi se na web stranici www.evisitor.hr na kojoj su objavljene sve važne i korisne informacije, često postavljena pitanja u vezi primjene eVisitor sustava te posebni video isječci u kojima se opisuje svaki korak primjene sustava od strane korisnika. Korisnici se, navode u HTZ-u, za sve nejasnoće mogu obratiti nadležnoj turističkoj zajednici, a po potrebi i na mail [email protected]. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter