HTZ: Imenovani novi direktori u predstavništvima

(Ilustracija/M. ANGELINI)
(Ilustracija/M. ANGELINI)

HTZ: Novi direktori u predstavništvima Na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća nacionalne turističke organizacije odabrana su tri nova direktora inozemnih predstavništva.

Dosadašnjeg Gorana Blažića u Ljubljani će zamijeniti Metka Bradetić, Klaudija Stojnića u Pragu Jelena Bilić, a Tonka Rilovića u Londonu Ivana Grgan. U Austriji u uredu ostaje Ranko Vlatković, dok će švedsko tržište i dalje voditi Paul Šikić.

Švicarsko tržište više neće imati svoje predstavništvo, već će ga dijelom voditi Vlatković iz Beča, a dijelom Branko Curić iz Milana koji je zadužen za talijansko tržište. U Madridu više neće raditi prijašnja direktorica Sanja Jelić, već će u uredu ostati samo stručna suradnica, a većinu će posla u promociji te zemlje odrađivati Hrvatska turistička zajednica iz Zagreba. U Japanu do kraja godine ostaje Eduard Tripković Katayama, a nakon toga će se vidjeti na koji će se način reorganizirati ovo predstavništvo.

Zaokret u organizaciji predstavništva već se duže vrijeme najavljuje iz Hrvatske turističke zajednice koja želi smanjiti troškove vanjskih ureda te taj novac više preusmjeriti u marketing i PR na tim tržištima. Kako poručuju u HTZ-u, ovim su potezom učinjene značajne uštede koje će se preusmjeriti upravo u te kanale promocije. (B. B.) 

 


Podijeli: Facebook Twiter