HTS kažnjen zbog Poreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porec ce od 18. do 20. rujna biti domacin polufinalnog susreta Davis Cupa Hrvatske i Ceške. U dvorani "Žatika" treci put ce se igrati susret za Davisov pokal, no organizaciju polufinalnog meca prate mnogobrojni problemi.

- Nakon što smo saznali da kod kuce igramo s Cesima, Hrvatski teniski savez je odmah pozvao sve gradove koji imaju adekvatnu dvoranu da pismom namjere kažu na koji su nacin spremni organizirati susret. S obzirom na jako nepovoljan trenutak, završetak lokalnih izbora i krizu koja je dosegla vrhunac, jedino je Porec odgovorio na poziv. No, Svjetska teniska federacija (ITF) je ustvrdila da Porec nije adekvatan za organizaciju polufinalnog susreta jer nije veliki grad niti se radi o gusto naseljenoj konglomeraciji. Tada sam obavio razgovore sa svim gradonacelnicima i nakon njih imali smo ponudu Varaždina koji je bio voljan sudjelovati sa 700.000 kuna i Splita koji je bio voljan dati milijun kuna, ali je tražio reklamne panoe otprije rezervirane za ITF. Kad im to nismo mogli pružiti, odustali su. Porec je ponovno ostao jedina mogucnost - rekao je predsjednik HTS-a Radimir Cacic.

Nakon dugog natezanja i kazne HTS-u od 24.000 dolara, lobiranja pri krovnoj teniskoj organizaciji ipak su urodila plodom.

- Na kraju smo bili prisiljeni ponuditi ITF-u organizaciju, što oni nisu prihvatili i uz striktnu zabranu da Porec ubuduce organizira tako visoki stupanj Davis Cupa dopustili nam da se mec odigra u Istri - rekao je Cacic.

Gradonacelnik Poreca Edi Štifanic zahvalio je HTS-u na ukazanom povjerenju i obecao da ce organizacija polufinalnog meca biti iznad onih za koje je vec dobio posebna priznanja.


Podijeli: Facebook Twiter