Htio prošvercati kilu kokaina ušivenu u kofer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kilogram kokaina skriven u koferu pronašli su u petak carinici u Zracnoj luci Zagreb i uhitili 42-godišnjeg Bekima Daku, zagrebackog ugostitelja koji je drogu prokrijumcario iz Perua, izvijestila je u utorak policija.

U petak kasno navecer Daka je doputovao iz Pariza u Zagreb. Vec letimicnim pogledom na njegovu avionsku kartu nadležne službe mogle su zakljuciti da bi ga trebalo detaljnije provjeriti. Naime, kao polazna zracna luka bila je upisana peruanska Lima, a zatim je let išao preko Buenos Airesa i Pariza za Zagreb.

Kokain zapakiran u plasticnu vrecicu bio je skriven u jednoj od stranica Dakinog kofera. Droga je bila pomno ušivena u stranicu ne bi li na taj nacin lakše prošla granicne kontrole u tranzitnim zracnim lukama. Daka, vrlo vjerojatno, nije mijenjao zrakoplove pa je tako njegova prtljaga zajedno s njim doputovala do Zagreba.

U zracnoj luci na Plesu carinicima i policajcima predstavio se putovnicom na ime svog brata, a nije ni pokušao zanijekati da je rijec o njegovom koferu.

Na rendgenskom pregledu uocen je sumnjivi paket. Nešto kasnije u prisutnosti policije i sa sudskim nalogom prtljaga je detaljnije pregledana te je otkrivena pošiljka s ukupno 984 grama kokaina.

Za sada su istražitelji uvjereni da ga je Daka nabavio u Peruu, a vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na 300.000 kuna. Daka još, kako doznajemo, nije odlucio progovoriti na koji je nacin i od koga nabavio kokain te je li bio namijenjen zagrebackom narkotržištu.

Inace, rijec je o ugostitelju koji svoj lokal ima u strogom središtu grada. Do sada ga je policija prijavljivala zbog imovinskih delikata i krivotvorenja isprava. Zadržan je u istražnom zatvoru.


Podijeli: Facebook Twiter