HTC razvija Facebook mobitel baziran na Androidu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Azijski proizvodac HTC trenutacno radi na Facebook mobitelu koji ce biti baziran na Androidu. Kako je objavio Digitimes, Facebookov smartphone možemo na tržištu ocekivati vec u trecem tromjesecju ove godine.

HTC je vec proizveo mobitele sa Facebook funkcionalnostima kao što su modeli Salsa i Chacha, medutim ovaj novi telefon izgleda da ce imati još dublju integraciju jer je rijec "platformi iskljucivo za Facebook", kako navodi Digitimes.

Na internetu vec neko vrijeme kolaju glasine o tome da Facebook radi na razvoju svog vlastitog smartphona te da ce koristiti postojeci Googleov open-source operativni sustav Android.

Digitimes tvrdi da HTC razvija Facebookov mobitel kao odgovor na Googleovu odluku da ide dalje sa svojim Nexus mobitelima zajedno sa Samsungom.

Takoder se može cuti da azijski proizvodaci traže alternativu za Google, jer su ove tvrtke bijesne zbog toga jer je Google pripojio Motorolu te s ovom kompanijom planira velika ulaganja u svoj handest biznis.

Facebook se trenutacno priprema za IPO, odnosno inicijalnu javnu ponudu dionica. Lansiranje svog vlastitog Facebook smartphonea je dio njegove razvojne strategije, naveli su izvori.


Podijeli: Facebook Twiter