HTC Legend i Desire na našem tržištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka HTC, poznati proizvodac pametnih telefona, službeno je predstavljena hrvatskom tržištu. Dio je to globalne inicijative za promoviranje tržišnog imena i proizvoda ove tvrtke. Tom prilikom su najavljena i njihova cetiri nova pametna telefona.

Krajem prošle godine HTC je u 20 zemalja pokrenuo novu kampanju nazvanu You i u sklopu te kampanje odlucio je pojacati svoju prisutnost i na našem tržištu.

HTC je svoj udio hrvatskog tržišta osvojio potiho proizvodeci pametne telefone za druge tržišne marke, zatim proizvodnjom uredaja pod imenom Qtek.

Zadnjih nekoliko godina solidnom suradnjom s našim mobilnim operaterima pod novim imenom HTC postaje prepoznatljiv proizvod.

Najnoviji modeli tajvanskog proizvodaca po prvi puta su prezentirani na World Mobile kongresu u Barceloni, a uoci skorog pocetka prodaje na našem tržištu pokazani su hrvatskim novinarima.

Radi se o modelima Legend, Desire, Smart i HD Mini. Modeli Legend i Desire posebno su zanimljivi zbog svog operativnog sustava, najnovije verzije Googleova Androida.



HTC Legend nasljednik je uredaja HTC Hero koji je dugo nosio titulu najboljeg mobilnog telefona s operativnim sustavom Android.

Njegov nasljednik baziran je na Androidu 2.1 i ima kucište izradeno od jednog komada aluminija. Spojimo li to s kapacitativnim ekranom osjetljivim na dodir i procesorom takta 600 MHz, možemo zakljuciti da se u najmanju ruku radi o dostojnom nasljedniku.

Za telefon ove kategorije gotovo da se podrazumijeva da ima GPS prijamnik, WiFi i Bluetooth adaptere te digitalnu kameru razlucivosti pet megapiksela. Pocetak prodaje se ocekuje vec sljedeceg tjedna.

Desire je specifikacijama vrlo blizak Googleovom mobilnom telefonu Nexus One koji takoder izraduje HTC. Desire, kao i Legend, koristi operativni sustav Android 2.1, ali ga ovdje pokrece Snapdragon procesor takta 1 GHz.

GPS prijamnik, ekran dijagonale 3,7 inca, fotoaparat rezolucije pet megapiksela i Sense sucelje koje prepoznaje "pinch" pokrete glavne su odlike Desirea. Hrvatskim korisnicima Desire ce postati dostupan u prvom tjednu travnja.

Ljubitelji operativnog sustava Windows Mobile 6.5 zanimljivim ce naci HD Mini pametni telefon. Pomalo zastarjeli operativni sustav "prekriven" je HTC-ovim suceljem Sense radi lakšeg korištenja.

HTC Smart najjednostavniji je pametni telefon od cetiri predstavljena. Funkcionira pomocu operativnog sustava Brew Mobile Platform pokretanog procesorom takta 300 MHz. Vjerujemo da ce Smart biti i najjeftiniji od cetiri predstavljena telefona.


Podijeli: Facebook Twiter