HT ukinuo platomate pa ih prodao Crnogorcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem ožujka i pocetkom travnja služba za odnose s javnošcu Hrvatskog telekoma i ostali njihovi djelatnici smišljali su svakakve isprike zašto ukidaju samouslužne uredaje za placanje racuna u T-Centrima. Em su neisplativi, pa da nisu ispunili ocekivanja, pa su se cesto kvarili...

Medutim, zasad se cini da je jedini napredak koji je HT postigao ukidanjem tih uredaja, takozvanih platomata, taj da je poceo više zaradivati. Naime, za njihove je korisnike placanje raznih racuna HT-a (T-Com, T-Mobile, MaxAdsl, MaxTV...) bilo posve besplatno putem platomata, a kada su ih 1. travnja ukinuli, korisnici su mogli platiti iste racune uz naknadu od pet kuna u T-Centru.

Cak su i pisani odgovori HT-a o nepotrebnosti platomata izgledali uvjerljivo sve do jucer kada se oglasila tvrtka kci HT-a. Combis je objavio da je instalirao platomate u poslovnice Crnogorskog telekoma i citav posao prezentirao kao inovativan nacin placanja koji su omogucili gradanima susjedne Crne Gore.

U Deutsche Telekomu, vecinskom vlasniku hrvatskog i crnogorskog telekoma, kao da su odlucili korisnike podijeliti na one prvog i one drugog reda. Crnogorci su prvi po prihvacanju usluga koje su ukinuli Hrvatima, a Hrvati prvi po uvodenju inovativnih usluga - placanje usluge placanja racuna od onog tko ti je izdao racun.

Svoj iduci inovativni potez HT je objavio pocetkom ovog tjedna. Vele da od veljace 2013. mogu onemoguciti svojim korisnicima da se služe odredenim internet servisima koji omogucuju besplatnu komunikaciju poput Skypea, Vibera, Google Talka...

Ako se zna da je uspjeh Arapskog proljeca pocivao i na komunikaciji ustanika putem naprednih komunikacijskih tehnologija, možemo zakljuciti da ce HT uspjeti u onome što nisu uspjeli ni Gadafi, Ben Ali i Mubarak. (P. GREGOROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter