HT lansira mobilnu mrežu 097

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S prvim danom listopada u "promet" krece nova HT-ova mobilna mreža s predbrojem 097, kojoj je, kako napominju u tom poduzecu, cilj privuci mlade, zaposlene i, po mogucnosti, bolje stojece korisnike.

Bonbon mreža, kako ce se nazivati, HT-ov je projekt koji bi trebao popraviti prošlogodišnje lošije poslovanje tvrtke, u kojoj je evidentiran prvi pad prihoda dosad.

Lani je samo Tele 2 pozitivno poslovao, cak je i povecao je prihode, dok je T-Mobileu prihod u 2009. godini pao za pet posto, na 574,7 milijuna eura. Pad u telekomunikacijskom sektoru ocekuje se i ove godine. U HT-u zasad ne otkrivaju visinu investicije ni koliki prihod ocekuju od Bonbona. Jedino što isticu jest da ce im T-Mobile biti konkurencija, kao i ostale dvije mreže.

Zasad nova mreža nece biti izdvojena u zasebnu tvrtku, nego ce se Bonbon samo odvojiti od standardne organizacijske strukture i odgovarati izravno Upravi HT-a. U Hrvatskoj rade tri mobilne mreže, redom po velicini - HT-ov T-Mobile, VIPnet s VIP-om i Tomatom te Tele2.


Podijeli: Facebook Twiter