HT će nuditi i - električnu energiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski Telekom (HT) od ponedjeljka, 9. prosinca, počinje građanima i poduzećima nuditi električnu energiju, izvijestili su danas iz HT-a.

Cijena po kojoj će HT nuditi struju građanima je, kako navode, 5 posto niža u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača te do 30 posto niža za poslovne korisnike.

Iz HT-a važnim ističu što neće kao drugi opskrbljivači naplaćivati fiksnu naknadu za opskrbu električnom energijom. Ta naknada inače za kućanstva iznosi 9,25 kuna mjesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna (cijene su s PDV-om).

Prvi korisnici koji se odluče za HT kao opskrbljivača strujom mogu računati s dodatnim popustima, a iz HT-a napominju da korisnici usluge električne energije kod HT-a nisu dužni potpisati ugovornu obvezu s minimalnim trajanjem da bi ostvarili najbolje cijene, što znači da u bilo kojem trenutku bez penala mogu promijeniti opskrbljivača.

Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom sva kućanstva koja se prijave do kraja ove godine uštedjet će prve godine do 26 posto u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača. U ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11 posto svake iduće godine, tvrde iz HT-a. Navode da će kod poslovnih korisnika uštede biti i veće, 30 posto prve godine, odnosno 22 posto svake iduće godine.

U povodu ulaska HT-a na tržište električne energije, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a Ivica Mudrinić ističe da to znači širenje portfelja usluga koje će dodatno ojačati njihovu poziciju.

Objašnjava i da se HT na to odlučio jer korisnicima može ponuditi dobru cijenu i uslugu, a vjeruje i da to može HT dovesti i do pozicije vodećeg alternativnog opskrbljivača električnom energijom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter