HSU suspendirao Korvu zbog podrške Jakovcicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog povrede statuta Hrvatske stranke umirovljenika i nanesene joj politicke štete središnjica te stranke je 2. lipnja suspendirala predsjednika labinskog gradskog odbora Klaudija Korvu sa svih stranackih dužnosti.
Vijest o tome u javnost je procurila tek danas, a Korva nije bio raspoložen za komentare - u telefonskom razgovoru rekao nam je samo da je odluka donesena na prijedlog predsjednika županijskog odbora Zdenka Pliška te da ce uskoro o tome sazvati konferenciju za novinare.

- Pokrenuo sam inicijativu o stegovnim mjerama jer je Korva svojevoljno i samovoljno donosio odluke mimo stava županijskog odbora i središnjice stranke kršeci tako njen statut i cineci štetu joj štetu u Istri i cjelini, objasnio nam je Pliško, takoder telefonski.

Na pitanje je li razlog za suspenziju to što je Korva javno podržao Ivana Jakovcica za župana u drugom izbornom krugu, dok je stranka imala neutralan stav, Pliško je odgovorio da se ne radi samo o tome, nego da je podržavajuci IDS-ovog kandidata bivši predsjednik labinskih umirovljenika posredno podržavao i one kandidate te stranke koji su se u drugom krugu natjecali s HSU-ovim kandidatima po opcinama i gradovima.


Podijeli: Facebook Twiter