HSU-SDP: Vodnjan napraviti vrhunskom destinacijom


U Vodnjanu je sinoć održana skupština vodnjanskog HSU-a na kojoj je predstavljena lokalna koalicija SDP - HSU za lokalne izbore. Na dobro posjećenom skupu gostovao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji je istaknuo da vodnjanska organizacija stranke s novim vodstvom predvođenim predsjednikom Gianfrancom Vitassovichem može puno učiniti za kvalitetu života osoba treće životne dobi u Vodnjanu.

- Ne zadovoljavaju nas samo građevinski radovi nego kvaliteta života u cijelosti. Nova koalicija će kreirati nove ideje, ako ne pobijedi bit će konstruktivna oporba, no mi se obraćamo građanima sigurni u pobjedu, rekao je Hrelja.

Govorio je i o nadolazećim izborima za Europski parlament, na kojima HSU sudjeluje na zajedničkoj listi s SDP-om i HNS-om, i naveo da podržava nedavnu rezoluciju europarlamenta koja se zalaže za državnu mirovinu i generacijsku solidarnost.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Vodnjana koalicije SDP - HSU Lucija Debeljuh (SDP) navela je da zajednički projekt obuhvaća Vodnjan, Peroj i Galižanu koji imaju velike potencijale za razvoj. - Želimo stav koji neće biti svađalački nego konstruktivan i u Vodnjanu nešto pokrenuti jer se ovoj krizi ne vidi kraj. Moramo omogućiti našim sugrađanima bavljenje turizmom, zapošljavanje i time napraviti od Vodnjana vrhunsku turističku destinaciju. Tu ćemo najbrže postići rezultate jer od čekanja velikih investitora nema ništa. Poljoprivreda se već zahuktala pa imamo sve pretpostavke za razvoj, rekla je Debeljuh.

U kasnijoj raspravi pokrenuto je i pitanje ponovnog formiranja mjesnih odbora na području Grada Vodnjana te je Debeljuh rekla da je funkcioniranje mjesnih odbora bio glavni uvjet uz koji su na prošlim izborima išli na izbore zajedno s IDS-om. Mjesnih odbora se ne treba bojati i treba ih biti što više, oni su jedan od prioriteta jer su najbolja poveznica između gradske vlasti i građana, zaključila je. (P. LUKEŽ) 

- GO02518115.jpg Koalicija će kreirati nove ideje, rekao je Silvano Hrelja (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter