HSU podupire Ivu Josipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska stranka umirovljenika na sjednici Predsjedništva stranke donijela je odluku da ce podržati kandidata SDP-a Ivu Josipovica u drugom krugu utrke za mjesto predsjednika Republike Hrvatske.

Svoju odluku o potpori temelje u prvom redu na vrijednosnom sustavu koje zastupa SDP-ov kandidat i cinjenici da je Hrvatskoj potreban predsjednik koji može dostojno, strucno i moralno zastupati interese države i obnašati predsjednicku dužnost, isticu u stranci.

- Ocekujemo da ce Josipovic imati senzibilitet za umirovljenicke i radnicke probleme kako se i deklarirao u svojoj kampanji. Dajemo otvorenu podršku Josipovicu i stoga što se zalažemo za višestranacje i pluralizam u Hrvatskoj, kazao je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Istice da je podrška SDP-ovom kandidatu i logican potez njihove stranke jer se prema ispitivanju koje su proveli uoci prvog kruga predsjednickih izbora više od 55 posto birackog tijela HSU-a izjasnilo za Josipovica.

Pozivaju stoga svoje clanove, ali i sve hrvatske umirovljenike da 10. sijecnja izadu na izbore i zaokruže ime SDP-ovog kandidata.


Podijeli: Facebook Twiter