HSU odbio ući u marčanske općinske odbore

Anđelo Valić, predsjednik općinske organizacije HSU-a (M. MIJOŠEK/arhiva)
Anđelo Valić, predsjednik općinske organizacije HSU-a (M. MIJOŠEK/arhiva)

Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici u Marčani izglasali odluke o sastavu općinskih radnih tijela i komisija. U njima u iduće četiri godine neće sudjelovati niti jedan vijećnik HSU-a, iako su dobro prošli na izborima i osvojili tri mandata.

Zašto se najjača oporba povukla iz aktivnijeg sudjelovanja u donošenju odluka važnih za općinu i njene mještane, objasnio je u podnesku vijećnicima predsjednik općinske organizacije HSU-a Anđelo Valić.

- Osim što zbog stranačkih obaveza nisam bio u mogućnosti prisustvovati sastanku na kojem se odlučivalo o formiranju radnih tijela Općinskog vijeća, u dogovoru sa stranačkim kolegama došli smo do zaključka da ne želimo sudjelovati u radu niti jednog od tih tijela.

Ni u prošlom mandatu nismo sudjelovali u radu ijednog radnog tijela, niti nam je, kao najjačoj oporbenoj stranci, bilo ponuđeno potpredsjedničko mjesto u vijeću, a isto se dogodilo i sada, kada smo ostvarili još bolji rezultat na izborima, pojasnio je Valić.

Time je, smatra, već na konstituirajućoj sjednici prekršen poslovnik, po kojem se u pravilu mjesto potpredsjednika vijeća dodjeljuje najjačoj oporbenoj stranci, a to je u ovom slučaju HSU.

- Isto tako, po ključu osvojenih glasova na izborima određuje se broj članova određene stranke u radnim tijelima. No, očito je da to remeti kontinuitet politike vladanja SDP-a i IDS-a u općini, stoga odbijamo sudjelovati u radu općinskih radnih tijela, kazao je Valić te istaknuo da će oporba na sve druge načine biti aktivna i konstruktivna. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter