HSU dao Kajinu uvjetnu podršku

Radovan Cvek (D. ŠTIFANIĆ)
Radovan Cvek (D. ŠTIFANIĆ)

Županijski odbor HSU-a donio je u četvrtak navečer u Pazinu odluku da ide u predizbornu koaliciju sa SDP-om i HSLS-om, kao i s nezavisnim Damirom Kajinom. Dok je odluka o koaliciji s partnerima iz SDP-a i HSLS-a bezuvjetna, Kajinu je, da bi dobio podršku za kandidaturu za župana, postavljen jasan uvjet.

- Uvjet je da prestane s osobnim obračunima, te da promijeni retoriku. Naše članstvo i naši birači traže drukčiju, smirenu retoriku, ali i promjene. Tražimo rad na programu kojeg smo sami napravili i njegovo predstavljanje javnosti, kaže predsjednik županijskog odbora HSU-a Radovan Cvek.

U istarskom HSU-u kažu da njihove organizacije u općinama i gradovima imaju slobodu da odaberu koalicijskog partnera, dok će za župana, ispoštuje li njihove uvjete, podržati Damira Kajina i potpisati s njim koalicijski sporazum.

"Sve naše organizacije mogu koalirati s onim strankama s kojima misle da mogu ostvariti dobar rezultat na izborima. Uz jednu ogradu, ne koaliramo s Istarskom strankom umirovljenika, koja vara naše biračko tijelo", napominje Radovan Cvek.

Odluka je donesena na sastanku zatvorenom za javnost i to većinom glasova prisutnih predstavnika općinskih i gradskih organizacija HSU-a. "Na sastanku su bili predstavnici svih organizacija, osim Novigrada, čiji je predstavnik bio bolestan", objašnjava Cvek. On napominje da će porečki HSU, koji se pobunio protiv suradnje s Kajinom, moći izaći na izbore s kime želi.

Umirovljenici računaju i na izbornu suradnju s HSLS-om. "To su naši stari partneri i stabilna su stranka. Politički su pošteni", objašnjava Cvek. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter