HSS suspendirao Marijanu Petir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo HSS-a je na svojoj sjednici u subotu kasno popodne suspendiralo potpredsjednicu stranke i predsjednicu zastupnickog kluba Marijanu Petir zbog javnog iznošenja stava da se HSS nije trebao odreci resora poljoprivrede u Vladi Jadranke Kosor. Kako se može neslužbeno doznati, jedan od razloga za tu odluku, za koju je glasala vecina u Predsjedništvu, je i intervju s Petir koji je objavio i Glas Istre.

- Pitanja su bila korektna, ali ih je ona iskoristila za to da bezrazložno napadne ministra Pankretica, rekao nam je jedan od clanova Predsjedništva stranke koji su glasali za tu odluku. Petir je jucer, baš kao i predsjednik stranke Josip Frišcic, bila nedostupna, a potpredsjednik Vlade Božidar Pankretic s kojim smo razgovarali nije želio komentirati situaciju vezanu uz zastupnicu Petir.

Ona je zajedno s još cetiri clana Predsjedništva stranke, ministrom turizma Damirom Bajsom, bjelovarskim županom Miroslavom Cacijom, zastupnikom Stankom Grcicem te regionalnim šefom HSS-a za Slavoniju Davorom Vlaovicem, bila protiv toga da HSS ustupi HDZ-u resor poljoprivrede. Druga je strana govorila pak da je to najbolji odgovor na nekorektan potez HDZ-a otprije nekoliko tjedana kada su tadašnji potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Damir Polancec mimo ministra Pankretica obecali dodatni novac seljacima koji su traktorima došli pred Ministarstvo poljoprivrede.


Podijeli: Facebook Twiter