HSPAS: Mi smo svježa krv u istarskoj politici


- Politika koja se do sada vodila u Istri dala je svoj maksimum, političari koji su do sada vodili Istru, očigledno, više od ovoga ne mogu napraviti, rekla je na konferenciji za novinare Ana Kolić Marković, kandidatkinja za istarsku županicu i nositeljica liste HSP-a dr. Ante Starčević za Županijsku skupštinu. Na konferenciji za novinare bili su i njeni zamjenici Dario Balde i Zlatko Jurcola te Ružica Grabovac, kandidatkinja za vijećnicu Županijske skupštinu.

- Svi oni koji kažu da su novi ljudi ne govore istinu, mi smo novi ljudi, mi želimo uvesti red i rad, mi smo svježa krv u istarskoj politici, rekla je Kolić Marković. Dodala je da se za ljude s njihove liste ne vežu nikakve afere i za njima se ne vuku repovi koruptivnih radnji.

Kolić Marković kao županica i lista HSP dr. Ante Starčević mogu napraviti ono što ostali ne mogu, a to je da pred birače mogu izaći čista srca i obraza jer iza njih stoji samo poštenje. Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, HSP dr. Ante Starčević pred birače ne izlazi s nerealnim obećanjima i ne nudi tri tisuće novih radnim mjesta u javnoj upravi, ali zato nudi proizvodnju koja je nužna da Istra prevlada krizu. Upravo proizvodnja omogućuje posao mladima i onima koji su ostali bez posla, ali omogućuje i kvalitetniji život, život dostojan čovjeka umirovljenicima i osobama s invaliditetom.

Pokretanje proizvodnje sadržano je u gospodarskom programu HSP-a dr. Ante Starčević, koji će u srijedu biti predstavljen javnosti.

Kao županica, kaže Kolić Marković, prvo će pomest korumpirane ljude u županiji. Upravo se toga mnogi boje, jer takvih osoba ima u mnogim strankama i Županijskoj skupštini.

Međutim, neće se kao županica protiv korupcije boriti samo u županiji, već će, kaže, uvesti nadzor na nad radom gradskih i općinskih uprava da bi se suzbile sve nečasne radnje.

Mnogi se hvale da na listama za Županijsku skupštinu imaju 40 posto žena, ali HSP dr. Ante Starčević ima 47 posto žena, i ne samo to, već ima i jedinu kandidatkinju za županicu, i to prvu u povijesti Istre.

Ružica Grabovac, i sama osoba s invaliditetom, kazala je da se u ovoj predizbornoj kampanji premalo govori o osobama s invaliditetom, a posebno o djeci s posebnim potrebama. Smatra da se više pozornosti treba posvetiti takvim osobama, jer i one su ravnopravni članovi društva, ali i mladima općenito. Njima, kaže Grabovac, treba posvetiti programe koji će spriječiti devijantna ponašanja i omogućiti im kreativan i zdrav život. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)                                                            


Podijeli: Facebook Twiter