HSP za izlazak Hrvatske iz EU i to odmah

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HSP je u petak, nakon referendumske odluke Velike Britanije da izađe iz Europske unije, proglasom pozvao državne i društvene institucije da ih podupru u pokretanju postupka razdruživanja između Hrvatske i Europske unije koja se, kako ističu, pokazala kao slaba, troma i nejedinstvena tvorevina koja se polako nagriza iznutra, a od koje Hrvatska nema nikakve koristi.

Sve se više država osjeća nezadovoljno stanjem u EU i svojim statusom unutar EU, što se vidjelo i na primjeru referenduma u Velikoj Britaniji. Postupak dezintegracije je pokrenut i Hrvati ne smiju biti na začelju događaja. Ne smijemo čekati da drugi to učine prije nas i opet ostati kratkih rukava. Ovog puta trebamo biti predvodnici ideje koja će biti u našu korist i za spas i opstojnost hrvatske države i hrvatskog naroda, poručuje HSP u proglasu koji potpisuje čelnik stranke Daniel Srb.

HSP traži od Sabora, Vlade, predsjednice Republike, Ustavnog Suda, HAZU-a i Katoličke crkve da podupru njihova "nastojanja za pokretanje postupka razdruživanja". 

"Europa - da. Jer Hrvatska je dio Europe. Europska unija - ne jer Hrvatska ni u jednoj naddržavnoj zajednici nije napredovala. Bila je samo iskorištavana, pljačkana, a hrvatski i ljudski i materijalni resursi korišteni su za korist i interese gospodara", poručuje se u proglasu te ističe da "svoje programirane ciljeve Hrvatska može ostvariti samo kao samostalna država"

Iz HSP-a podsjećaju da se ta stranka žestoko protivila i jedina bila protiv ulaska u Uniju u koju je Hrvatska, ističu, uvučena "prevarom, prigodnim promjenama Ustava i prijetnjama neukom i starijem stanovništvu".

"Nakon tri  godine od kada smo ušli u EU Hrvati ne žive bolje. Jedina prednost, ako to tako možemo nazvati, je da nam Slovenci i Mađari ne pretresaju automobile na graničnim crtama. Koristi od ulaska u EU nismo, niti ćemo imati. Novce iz EU koji su 'elite' najavljivale s danom ulaska još nismo dočekali,  niti ćemo", ocjenjuje, među inim, HSP. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter