HSP predao listu kandidata za EP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatske stranke prava Danijel Srb predao je danas u Državno izborno povjerenstvo listu kandidata stranke za zastupnike u Europskom parlamentu, s ciljem da se, rekao je, čuje i drugačiji stav iz Hrvatske.

Srb je, praćen kandidatima s liste, rekao da se u Europskom parlamentu treba čuti i drugačiji stav iz Hrvatske o tome koji su interesi Hrvatske u Europskom parlamentu i Europskoj uniji. HSP-ova lista trebala bi biti i glas onoga što se od Europske unije očekuje, a "za razliku od drugih političkih opcija koje sve podržavaju pa i ono što objektivno ne treba iz određene političke orijentiranosti prema EU i pretjerane sklonosti prihvaćanju svega što iz nje dolazi", ustvrdio je Srb.

Rekao je da su na HSP-ovoj listi zastupljeni svi hrvatski krajevi, svi kandidati odlično govore stane jezike i visokoobrazovani su, a na listi su i četiri žene. Srb je izvijestio da je na listu uvršten i Franjo Vranjković, predstavnik iz dijaspore, čovjek koji živi u Europskoj uniji i koji je, istaknuo je, prije nekoliko godina spriječio da službeni jezik u Uniji bude srpsko-hrvatski te je njegovim pritiskom, a ne rezultatima hrvatske diplomacije, danas hrvatski jedan od službenih jezika EU.

Na listi je, među ostalima, kao nezavisni kandidat i Pero Kovačević koji je, ustvrdio je Srb, javno prepoznat u hrvatskoj politici i istaknuti član HSP-a iz nekih drugih vremena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter