HSP AS protiv registracije Komunističke partije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HSP dr. Ante Starčevića protivi se registraciji Komunističke partije Hrvatske, a zamjenik predsjednice HSP AS i saborski zastupnik Ivan Tepeš danas je na konferenciji za novinare u Zadru rekao da je nedopustivo da na hrvatskom političkom nebu bude petokraka u obliku KP Hrvatske.

- Komunistička partija Hrvatske bila je dio totalitarnog komunističkog režima, istaknuo je Ivan Tepeš te upitao kako je uopće registrirana Komunistička partija.

"Pitam ministra (uprave) Arsena Bauka bi li isto tako registrirao ustaški pokret. KPH je partija koja je bila dio zločinačkog totalitarnog komunističkog režima, kao što je i ustaški pokret bio dio zločinačkog fašističkog režima", kazao je Tepeš. Dodao je da ako se na skupovima zabranjuju simboli ustaške ikonografije, tako bi isto trebalo zabranjivati i komunističke simbole. "Po našem sudu, nedopustivo je da na hrvatskom političkom nebu bude petokraka u obliku KP Hrvatske", istaknuo je Tepeš.

Članovi HSP-a dr. Ante Starčevića danas su se okupili u Zadru na koordinaciji za Dalmaciji, Liku, Kvarner i Istru. Dopredsjednik stranke i dožupan Zadarske županije Rudolf Dvorski osvrnuo se na nedavno najavljen prijedlog pet planskih područja u sklopu kojega bi Zadar pripao dalmatinskoj regiji sa sjedištem u Splitu.

"Ovakav planski, a pomalo i perfidni način uvođenja regionalizacije nije ni kvalitetan niti dobar za budućnost Zadra i države, a pogotovo bez suglasja svih građana i stranaka", ocijenio je Dvorski te poručio da je Hrvatska visoko centralizirana država i da je to bit problema koji treba riješiti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter