HSP: A. Kolić Marković kandidatkinja za županicu

Zlatko Jurcola, Ana Kolić Marković i Dario Balde (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Zlatko Jurcola, Ana Kolić Marković i Dario Balde (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Na današnjoj konferenciji za novinare županijsko vodstvo HSP-a dr. Ante Starčević predstavilo je svoju kandidatkinju za županicu. Riječ je o Rovinjki Ani Kolić Marković, magistrici iz područja Europskih studija i profesorici engleskog i francuskog jezika, zaposlenoj u osnovnoj školi. Predstavljajući je, Dario Balde, tajnik HSP dr. Ante Starčević istaknuo je da je riječ o stručnoj i obrazovanoj ženi koja stranački program temelji na proaktivnoj politici i vrlo jasnim i konkretnim rješenjima za brojna nagomilana i otvorena pitanja.

- Postoji potreba za promjenom političkih i gospodarskih praksi kojima svjedočimo već popriličan broj godina u Istri. Strankama na vlasti i onima njoj bliskima došao je kraj što se najbolje može iščitati kroz njihovu borbu za vlast i njihovu preraspodjelu političko- financijske moći, između ostalog, Kolić Marković, prva i za sada jedina žena kandidatkinja za funkciju županice Županije istarske.

Na novinarsko pitanje kakav program nudi i kako isti namjerava sprovesti, odgovorila je dvjema riječima: istinom i terenskim radom.

- Nećemo davati lažna, već realna obećanja. Bit ćemo terenu i u direktnom kontaktu s ljudima, rekla je kandidatkinja za mjesto županice, dodavši da ova stranka neće biti servis koji je dostatan sam sebi, već isključivo na ponos, poštenje i služenje istarskom čovjeku. Konferenciju za novinare zaključila je riječima kako predstojeći izbori nisu tek jedni u nizu.

- Predstoje nam velike promjene zbog tekuće ekonomske krize i ulaska u EU. Stoga, ako građani Istre smatraju da mogu bolje nego do sada, vrijeme je da novim ljudima daju šansu da to i dokažu, poručila je Ana Kolić Marković. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter