HSLS iskljucio Mikulcica zbog Brijuni rivijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijska statutarna komisija istarskog HSLS-a iskljucila je iz stranke Ivicu Mikulcica na sjednici održanoj 25. srpnja zbog nepridržavanja odluka nadležnih tijela stranke. Na tu je odluku u petak došla i suglasnost iz stranacke središnjice, a Mikulcic ima pravo žalbe.

Taj vijecnik HSLS-a u Županijskoj skupštini postao je clan tog tijela kao zamjena za Sandra Jurmana, koji je zbog nespojivosti te funkcije s onom nacelnika Kanfanara dao ostavku na mjesto županijskog vijecnika. Na izvanrednoj Skupštini Istarske županije Mikulcic je podržao u hitnom postupku projekt Brijuni rivijera i davanje konacne suglasnosti na ugovor o razvoju za Pinetu, Hidrobazu i otok Sv. Katarina-Monumenti.

U priopcenju HSLS-a Istre piše da je Mikulcic takvim glasanjem "postupio suprotno stavu HSLS-a Istarske županije koji se zalagao za širu javnu raspravu o tom projektu". Od Sandra Jurmana, predsjednika Županijskog vijeca istarskog HSLS-a, saznajemo da se Mikulcic nije pridržavao ni odluke Županijskog vijeca stranke u Istri da ce dužnost županijskog vijecnika odraditi pola mandata.

U priopcenju je upucen javni poziv Mikulcicu da vrati mandat stranci. "To je izvorno moj, a ne njegov mandat", pojašnjava Jurman koji je svjestan da nemaju mehanizama da ga prisile vratiti mandat stranci koja ga je dobila na lokalnim izborima u koaliciji s HSU-om. "Svjesni cinjenice da je ocito gospodin Mikulcic pronašao novog politickog nalogodavca naglašavamo da cemo radije ostati bez mandata županijskog vijecnika nego bez morala u vlastitom politickom djelovanju", piše u priopcenju Jurman koji nije htio spekulirati o novom politickom nalogodavcu, ali je jasno da Mikulcic više ne zastupa interese HSLS-a.

"Nakon 21 godine u stranci mislim da imam pravo na cijeli mandat županijskog vijecnika što sam jasno rekao predsjedniku" (Jurmanu, op.a.), rekao nam je Ivica Mikulcic. Saznali smo još da ostaje županijski vijecnik i da je vec ranije stranci najavio da ce izaci iz HSLS-a.

Istarski HSLS je ucinio nešto do sada nevideno na hrvatskoj politickoj sceni. Ispricao se onim biracima u Istri - 7.758 - koji su na prošlim lokalnim izborima glasali za listu HSU-HSLS, a "politicki su kriminalom dovedeni u poziciju da ostanu bez vijecnika u Skupštini Istarske županije". (S. BENIC)

Bez sankcija za Denisa Martincica
"Nismo mi vojna postrojba. Mi smo demokratska stranka s demokratskim odnosima u stranci. Uvažavamo razlicite poglede i razlicita razmišljanja i stavove. Nema potrebe da se provode nikakvi postupci i on nece snositi nikakve reperkusije", odgovorio je predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac na pitanje hoce li neke posljedice snositi Denis Martincic, šef pulskog SDP-a i predsjednik Gradskog vijeca Pule koji je na Vijecu glasao za usvajanje projekta Brijuni rivijera po hitnom postupku, što je u suprotnosti sa stavom stranke.


Podijeli: Facebook Twiter